dughir-si-pacala
Dughir şi Păcală

Compania Apa Serv a trimis joi, 13 octombrie, o informare către presa nemțeană, din care aflam, printre altele, că noul Consiliu de Administrație, nerecunoscut ca fiind legal de către conducerea companiei, este convocat în ședință astăzi, începând cu ora 12:00.

Cum miza este una deloc de ignorat – proiectele europene încheiate și cel semnat recent – cu 10 minute înainte de ora 12:00 ne-am prezentat la Consiliul Județean, locul unde s-a desfășurat ședința CA. Noii membri au venit cam greu, puțin după ora stabilită și cam pe rând. Punctual a fost agamanul Dan Andrușcă, dar nu a vrut să declare nimic înainte de ședință, spunând că asta va reveni în sarcina persoanei care va fi aleasă președinte de CA și de ședință.

La vreun sfert de oră după începerea discuțiilor cu ușile închise a apărut și Ioan Păcală, fost director tehnic la Apa Serv, pensionat în prezent din companie. Nici domnia sa nu a vrut să facă nici un fel de declarație înainte de terminarea ședinței. Și-am așteptat marele final. Între timp, angajații Consiliului Județean au părăsit clădirea, vinerea programul de lucru încheindu-se la ora 14:00, însă membrii noului Consiliu de Administrație nu s-au grăbit să deschidă ușile și să ne servească informațiile atât de așteptate. Pe la 14:20 ne-am pierdut răbdarea și-am părăsit clădirea CJ-ului pentru ca, la ora 15:00, să începem să telefonăm personajele cheie. Cum una dintre vocile care ar avea ceva de spus legat de ședință, cel puțin din punctul nostru de vedere, este cea a agamanului Dan Andrușcă, l-am contactat, dar fără prea mult noroc.

“Nu pot să vorbesc eu despre ceea ce s-a discutat azi în ședința CA, pentru că eu fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor (AGA). Tot ce vă pot spune este că noul CA este cât se poate de legal, indiferent de obiecțiile celor de la Apa Serv. Totodată, orice decizie ar lua fostul CA este ilegală. Dacă vreți să aflați mai multe date despre ce s-a discutat astăzi, vă rog să-l contactați pe noul președinte al CA, domnul Păcală”, a declarat Dan Andrușcă.

Cum am aflat că s-a ales și președintele Consiliului de Administrație și că e singura persoană în măsură să ofere informații despre deciziile importante de astăzi, am încercat să obținem și-o declarație.

“Nu vă pot comunica nimic. Vom informa mai întâi AGA (nr – adică pe Dan Andrușcă, persoană prezentă astăzi în sală), după care vă rog să vă adresați lor pentru a afla mai multe. A fost mai mult o ședință consultativă, în care nu s-a luat nicio decizie”, a spus Ioan Păcală.

Deducem, conform celor spuse de noul președinte de Consiliu de Administrație, că după mai bine de două ore de discuții, dacă nu chiar trei, nu s-a stabilit nimic, că totul a fost o întâlnire pur formală și că lumina consumată în Sala de Ședințe a Consiliului Județean s-a irosit, de fapt, pentru discuții fără fond. Așteptăm, totuși, să ajungă informațiile la AGA și, poate, vom afla că nu au fost doar vorbe-n vânt sau duse pe apa Sâmbetii. (Andreea AMARIEI)