Medicul de familie Dorin Istin, în vârstă de 65 de ani, din Piatra Neamț, a murit în noaptea de 9 spre 10 octombrie, în secția de spital condusă de cardiologul Victor Firăstrău, de la Roman.

Dispariția fulgerătoare a medicului Dorin Istin i-a bulversat pe prietenii, pe colegii lui, pe cei care l-au cunoscut drept un simplu profesionist, un om drept, onest. Dr. Viorel Margină, colegul de cabinet la dispensarul 3, era răvășit de veste: ”Am fost colegi, eram prieteni de 42 de ani… nu am cuvinte”.

Dorin Istin a fost, o perioadă, medic de întreprindere la Zonoceram, după care a venit medic de familie la Piatra Neamț. ”Am fost colegi de serie, la facultate, eram 400 de oameni în acea serie. Îmi pare rău să aflu așa o veste, încă un coleg bun pleacă dintre noi. Dumnezeu să-l odihnească și condoleanțe familiei din partea colegilor din patronat”, a declarat dr. Mihaela Carmen Covrig, președinta Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

Ne pare rău, am rămas toți stupefiați”, a spus și doctorul Josef Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor Neamț. ”Nu ne așteptam, toți care l-am cunoscut suntem încremeniți acum. El și-a făcut resimțită prezența foarte bine în corpul nostru medical, în cadrul Colegiului Medicilor, el a făcut parte de nenumărate ori din comisia electorală. Era un om extraordinar de drept, era pentru alegeri corecte, a supravegheat foarte bine. Cu toate că asta presupunea un efort de câteva zile, de dimineața până seara, el era acolo, la dispoziție, ne-a fost de mare ajutor. Ca profesionist, în relațiile cu pacienții, a fost ireproșabil și la capitolul comunicare, și la capitolul consultații, niciodată nu am auzit nimic rău la adresa lui. Regretăm dispariția lui și dorim familiei sale putere. Dumnezeu să-l odihnească!”.

Funeraliile vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni. (C.I.)

Articolul precedentANM: Căldură mare în… mijlocul toamnei
Articolul următorFOTO-VIDEO Percheziții la persoane bănuite de operațiuni cu substanțe psihoactive
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.