Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ne dă veşti bune pentru următoarele două săptămâni (8-21 octombrie): vremea va fi frumoasă, chiar neaşteptat de caldă pentru mijlocul toamnei calendaristice, iar precipitaţiile vor fi reduse cantitativ.

ANM: Căldură mare în… mijlocul toamnei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Moldova, „în cea mai mare parte a intervalului, pe fondul vremii în general frumoase, valorile termice diurne se vor încadra într-un normal al perioadei, cu medii în jur de 21 de grade în intervalul 8-12 octombrie, iar între 13 și 16 octombrie o scădere treptată, spre 18 grade, medie ce se va menține cu mici variații, până la finalul intervalului. Minimele termice vor crește spre o medie de 9-10 grade până pe 12 octombrie, în intervalul 13-16 octombrie aceasta va scăda până la 5-6 grade, dar ulterior se preconizează o creștere de două grade. Ploile slabe cantitativ se vor semnala cu totul izolat până pe 17 octombrie, apoi probabilitatea de apariție a acestora la nivel local va fi ceva mai ridicată”, precizează ANM.

ANM: Căldură mare în… mijlocul toamnei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞi la munte va fi destul de cald, dar temperaturile vor fi ceva mai reduse decât în restul teritoriului. „Vremea frumoasă va persista în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză. Maximele termice nu vor avea variații semnificative în primele trei zile, cu medii de 14 grade, vor marca o scădere ușoară în intervalul 11-16 octombrie, la medii de 12 grade, și o nouă scădere ulterior, spre 10 grade. Minimele vor fi în scădere, de la 6 la 4 grade, medii ce se vor înregistra în jurul datei de 12 octombrie, apoi nu vor mai avea variații semnificative. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalul 16-21 octombrie, iar până atunci cu totul izolat și trecător vor fi ploi slabe”, potrivit ANM. Prognoza pentru întreaga ţară (pdf):

https://zch.ro/wp-content/uploads/2018/10/ANM-08-21-OCTOMBRIE.pdf

(M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentIndividul care şi-a înjunghiat nevasta şi socrii, condamnat la 9 ani de închisoare
Articolul următorS-a stins din viață medicul de familie Dorin Istin
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.