Răducu Bălțătescu (43 de ani), din Agapia, individul care și-a înjunghiat soția și socrii în ziua de Sf. Constantin și Elena, a fost condamnat astăzi, 10 octombrie, la 9 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Instanţa l-a mai obligat la plata a 1.666 de lei daune materiale şi 5.000 de lei daune morale către fiecare dintre victimele sale. Hotârărea Tribunalului Neamţ poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău, care va pronunţa sentinţa definitivă.

Bălțătescu s-a dezlănţuit după ce soția sa și-a luat cei doi copii (o fată de 18 ani și un băiat de grădiniță) și s-a mutat la părinți. Bărbatul s-a dus la socri, a făcut scandal, au intervenit poliţiştii din comună, care l-au potolit, iar a doua zi, chiar pe 21 mai, l-au invitat la post. De supărare că a primit amendă s-a dus la băut și apoi, iarăși, la casa socrilor și i-a înjunghiat pe amândoi, dar și pe soția lui, care a rămas cu cuțitul în piept. Toate cele 3 victime au suferit răni multiple și au fost salvate doar pentru că au fost transportate, de urgenţă, la spital.

După ce a fost la un pas să ucidă 3 oameni, Răducu Bălțătescu a fugit în pădure, unde a stat ascuns câteva zile. S-a predat, într-un final, şi a fost arestat. Măsura a fost menţinută şi pe parcursul procesului, urmând ca perioada de arest preventiv să i se scadă din pedeapsa totală. (C.M.)

Articolul precedent2.300 doze de vaccin antigripal pentru personalul medical din Neamț
Articolul următorANM: Căldură mare în… mijlocul toamnei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.