Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au efectuat 23 de percheziții, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani. 27 de persoane au fost conduse la audieri.

VIDEO:

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au organizat și executat o acțiune de mare amploare, în cadrul unui dosar penal, în vederea punerii în executare a 23 de mandate de percheziție domiciliară și a 14 mandate de aducere. Acțiunea a vizat 14 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

La acțiune au participat forțe din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, droguri de risc (canabis), arme de foc, arme albe (săbii, macete, cuțite, pumnale, bâte, spray-uri lacrimogene), sume importante de bani proveniți din comercializarea substanțelor susceptibile de a avea efecte psihoactive și a drogurilor, telefoane mobile, laptopuri, tablete, precum și alte bunuri folosite de membrii grupării la comiterea infracțiunilor.

27 de persoane au fost conduse la audieri, fiind prezentate ulterior procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași pentru audiere și luarea măsurilor legale ce se impun. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași și Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași”, informează IPJ Iași. (ZCH News)

FOTO

Articolul precedentS-a stins din viață medicul de familie Dorin Istin
Articolul următor5 ani şi 10 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.