Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au efectuat 23 de percheziții, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani. 27 de persoane au fost conduse la audieri.

VIDEO:

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au organizat și executat o acțiune de mare amploare, în cadrul unui dosar penal, în vederea punerii în executare a 23 de mandate de percheziție domiciliară și a 14 mandate de aducere. Acțiunea a vizat 14 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

La acțiune au participat forțe din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, droguri de risc (canabis), arme de foc, arme albe (săbii, macete, cuțite, pumnale, bâte, spray-uri lacrimogene), sume importante de bani proveniți din comercializarea substanțelor susceptibile de a avea efecte psihoactive și a drogurilor, telefoane mobile, laptopuri, tablete, precum și alte bunuri folosite de membrii grupării la comiterea infracțiunilor.

27 de persoane au fost conduse la audieri, fiind prezentate ulterior procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași pentru audiere și luarea măsurilor legale ce se impun. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași și Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași”, informează IPJ Iași. (ZCH News)

FOTO