Mihai Mocanu, un tânăr de 21 de ani, din Tazlău, a fost condamnat miercuri, 10 octombrie, la 5 ani şi 10 luni de închisoare, pentru introducere în ţară şi trafic de droguri de mare risc. El are dreptul să conteste hotărârea instanţei la Curtea de Apel Bacău, cu speranţa că obţine o reducere de pedeapsă.

Mihai Mocanu a fost arestat în luna iunie a acestui an, după un flagrant realizat de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamţ, în timpul unei acțiuni coordonate de procurorii DIICOT Neamţ, cu sprijinul Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Asupra lui au fost găsite 66 de grame și 24 de comprimate din diferite tipuri de droguri de risc și de mare risc (amfetamină, MDMA, LSD. Mocanu a fost anchetat împreună cu alţi tineri de vârsta lui, dar numai el a fost dus la arestare. Asta pentru că era singurul care a adus drogurile în ţară, din Olanda, şi încerca să-i folosească pe ceilalţi ca intermediari, pentru a vinde cât mai repede, sens în care era dispus să lase la preţ. A fost prins în trafic, însă, cu drogurile asupra lui, şi nu doar că nu s-a îmbogăţit, dar a şi ajuns după gratii. Iar Tribunalul Neamţ chiar a pronunţat o pedeapsă dură în privinţa lui. (C.M.)

Articolul precedentFOTO-VIDEO Percheziții la persoane bănuite de operațiuni cu substanțe psihoactive
Articolul următorCUPA SATELOR În căutarea talentelor fotbalistice din mediul rural
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.