0:00

S-a pus punct pandemiei: testarea Covid a fost desființată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa patru ani distanță de la declanțarea pandemiei provocată de virusul SARS-CoV-2, ce a dus la declararea stării de urgență în România, pentru prima dată în timp de pace, pandemia a dispărut în mod oficial. Ministerul Sănătății a solicitat anularea subprogramului național de testare NAAT/RT-PCR și de secvențiere din structura Programului Național de supraveghere și control a bolilor transmisibile, motivat de faptul că circulația virusului s-a redus considerabil.

În ultima ședință de Guvern s-a aprobat o hotărâre prin care s-a aprobat anularea subprogramului menționat, măsura fiind luată în conformitate cu prevederile HG nr. 20/2023 privind constatarea încetării stării de risc epidemiologic și biologic generate de pandemia de Covid-19 și ale art. 1 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020. S-a avut în vedere faptul că circulația virusului este în scădere și nu mai necesită asigurarea testării pentru SARS-CoV-2 prin RT-PCR/NAAT pentru toate persoanele simptomatice.

Practic testarea nu mai este necesară și va fi transferată la „și altele”, în cadrul Subprogramului naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare din structura Programului naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare.

(G.S.)

Articolul precedentDeputatul PSD Remus Munteanu anunță măsuri pentru sprijinirea agricultorilor: „Creditul fermierului” și subvenții pentru irigații
Articolul următorRomânii aflați în exil la Paris în perioada comunistă – tema prelegerii susținute de dr. Ana-Maria Cătănuș
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.