ambulanta 01Un bărbat de 66 de ani, din Podoleni, a fost găsit de către familie inconştient în beci, sâmbătă, 26 septembrie.

Se pare că bărbatul coborâse în beci să verifice butoiul plin cu must, dar gazele emanate de la fermentarea strugurilor şi faptul că beciul nu era aerisit l-au trântit la pământ.

Din fericire, familia l-a găsit la timp, iar un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, chemat prin apel la 112, s-a deplasat imediat în Podoleni. Echipajul a găsit bărbatul inconştient, intoxicat cu monoxid de carbon şi l-a transportat imediat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Bărbatul de 66 de ani a scăpat ca prin urechile acului din acest eveniment, care putea fi tragic,şi a rămas internat în secţia Medicină Internă.

Lt. Andrei Grancea, purtător de cuvânt al ISU Neamţ avertizează populaţia, mai ales pe cea din mediul rural, să aibă mare grijă la locul unde depozitează recipientele în care se face acum vin.

„Ar trebui neapărat ca acel loc să fie foarte bine ventilat, pentru a nu se acumula monoxid de carbon. Nu intraţi în încăperi în care fierbe vinul şi nu există ventilaţie. Anunţaţi pe cineva atunci când aveţi de gând să intraţi. Verificaţi tot timpul cantitatea de oxigen din beci folosind o lumânare aprinsă, dacă se stinge înseamnă că nu este oxigen. În plus, în cazul în care cineva observă o persoană căzută într-un loc neventilat unde s-au depozitat recipientele în care se face vin, să nu coboare după ea. Să cheme imediat o echipă de intervenţie, prin apel la 112, dotată cu aparatură de respirat”. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedent29 septembrie: 105 ani de la naşterea Părintelui Arsenie Boca
Articolul următorDoliu în voleiul nemţean: A murit profesorul Constantin Săvinescu!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.