0:00

S-a deschis Salonul de iarnă: “Anul 2012 la Piatra Neamţ – anul artelor plastice”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Ştefan Potop a primit premiul UAP

Vineri, la Galeriile de artă “Lascăr Vorel” Piatra Neamţ a avut loc vernisajul expoziţiei retrospective anuale “Salonul de iarnă”, manifestare organizată de Filiala Piatra Neamţ a UAP şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ. Pe simezele galeriei expun câţiva dintre artiştii plastici reprezentativi ai filialei: Mihai Agape, Dumitru Bezem, Dumitru D. Bostan, Monica D. Carp, Mircea Ciacâru, Cătălin Grigoraş, Ştefan Iaută, Ştefan Potop, Arcadie Răileanu, George Romilă, Mircea Romanescu, Ştefan Roşu, Gheorghe Vadana. Cu acest prilej s-a acordat Premiul Filialei Neamţ a UAP pentru activitate deosebită în anul 2012 artistului plastic Ştefan Potop, pictor care, pe lângă statutul său oficial de preşedinte al filialei, s-a evidenţiat în acest an prin cele mai multe participări la manifestări expoziţionale în judeţ, dar mai ales în ţară. Juriul, prin vot secret, a acordat puncte fiecăruia dintre membrii filialei, la un singur punct de premiant aflându-se pictorul Dumitru Bezem, şi el fiind unul din cei mai prezenţi pe simeze în acest an.

Prezent la vernisaj, scriitorul şi criticul de artă Lucian Strochi a făcut, cu acest prilej, un bilanţ al activităţii artiştilor plastici din Neamţ în anul 2012: “Pot afirma, fără teama că voi da greş, că anul cultural 2012 la Piatra Neamţ a fost cel al artelor plastice. În 2012 a existat o efervescenţă creatoare la artiştii plastici nemţeni cum în puţini ani s-a observat. Numai în această săptămână au fost vernisate nu mai puţin de patru expoziţii: ieri, la Biblioteca judeţeană a fost vernisată expoziţia lui Vasile Doru Ulian, astăzi două expoziţii, aceasta şi cea de la Clubul Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor Piatra Neamţ, a pictorului Ioan Roşca, mâine expoziţia retrospectivă de la Central Plaza. Cred că nici într-un an nu am avut la Piatra Neamţ atât de multe expoziţii, multe dar, mai ales, valoroase. Glumind, desigur, aş spune că forţa creatoare deosebită vizibilă la artiştii plastici nemţeni în acest an pare să aibă o legătură directă cu anunţata apocalipsă, în sensul de a lăsa ceva în urma lor pe ultima sută de metri…”

Ştefan Potop, preşedintele filialei UAP Piatra Neamţ: “Am avut un an bun, plin de evenimente culturale susţinute de artiştii plastici, la care au contribuit membrii filialei noastre, cât şi invitaţi din alte zone ale ţării. Am avut expoziţii din două în două săptămâni, ba chiar mai des, putem aprecia că am avut o activitate destul de bună. Ne dorim un an şi mai bun, dacă se va putea, în 2013”.

Articolul precedentPrimarul a votat împreună cu toată familia
Articolul următorConcert de colinde