O ședință a Consiliului Local Roznov, ținută după scandalul mocnit din cadrul PSD, părea din start să fie aruncată în zodia scandalului și cancan-ului local. Un pic surpinzător, lucrările au fost mult mai calme decât se așteptau chiar și participanții. Nici măcar ordinele Instituției Prefectului Neamț, prin care doi consilieri PSD erau anunțați că sunt revocați din funcție nu au produs vreun frison. Cei doi vizați, Stan Constantin și Buruiană Viorel, au luat la cunoștință, s-au ridicat și au plecat fără scandal, nu înainte de a anunța că vor contesta ordinul Instituției prefectului. După ședință, dl. Stan a ținut să precizeze pentru zch news.ro că nu știe de ce a fost ”tras pe dreapta” de PSD, în condițiile în care înainte de ședința în care s-au aprobat sumele necesare pentru festivalul de datini, l-a întrebat pe viceprimarul PSD cum să voteze și singura indicație dată a fost să voteze cum cred ei! Nimeni nu le-a cerut ceva, nimeni nu le-a dat vreo indicație, iar acum li se reproșează că nu au urmat indicațiile partidului. De aceea va contesta decizia și în organele statutare ale partidului.

Cele patru puncte ale ordinii de zi au mers pe repede-nainte, cu excepția modificării tarifelor pentru salubritate, care au picat cu brio, într-o atmosferă prietenească față de directorul de la Roznov Sal, care avea la mapă argumentarea de preț, cu tot cu documentele venite de la Consiliul Județean. N-a fost să fie de data aceasta, probabil în ședința următoare, dacă nu vor fi politizate și gunoaiele, hotărârea va trece.

La capitolul interpelări și întrebări de pe ordinea de zi a urmat partea veselă a ședinței. Un consilier PSD bun, adică cu sprijin politic, dl. Neculai Bran, cunoscut sub numele de Cristi, direcționat să facă opoziție primarului căruia îi vota toate proiectele pînă atunci, a ridicat problema gropilor și lipsei iluminatului din oraș, care ar avea drept cauză cheltuielile prea mari cu festivalurile organizate de primărie. A căror finanțare a fost votată și de respectivul consilier. Dl. Cristi, om cu ceată de colindători de Roznov, ultima, după spusele sale, a avut și o ieșire a la Caragiale: ”Eu am votat împotriva banilor pentru festival, dar dacă mă chema cineva, eu participam!” Așa cum a participat în ultimii patru ani, cînd a spus că a primit ceva mai mult de 20 de lei pentru prestație. Replica a venit imediat din sală: ”Băi Cristi, dacă ai luat bani, ești incompatibil!”. Cristi s-a apărat destul de firav, că banii nu erau oficial, că i-a dat de fapt primarul de la el din buzunar, pentru colinde și deci n-ar fi nici conflict de interese.

Lucrurile le-a pus la punct d-na Elena Socol, consilier ALDE, care i-a rugat pe colegii consilieri să nu mai amestece luptele politice cu lucrurile care țin de tradiții populare. A primit aplauze, unele sincere, altele de complezență, dar nimenui nu a negat că n-ar avea dreptate în legătură cu politizarea. Mai ales că festivalul a fost un real succes, peste 3000 de oameni participând la manifestări. Nu numai din Roznov.

Finalul ședinței a fost cu cupe de șampanie și covrigei în sala de ședințe și cu întocmit contestații în altă sală din Primărie. Semn că de-abia de-acum încolo se ascut armele. (V.B.)

Articolul precedentTânărul care a anunțat un accident la Tazlău a cerut să fie internat la psihiatrie
Articolul următorMeniu de sărbători pentru pacienții Spitalului Județean Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.