Un meniu special este pregătit pacienților care rămân internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț în perioada sărbătorilor.

Dacă, în restul anului, mâncarea servită bolnavilor nu conține întotdeauna carne, măcar de sărbători aceștia se pot bucura de un meniu mai consistent. Anul acesta, în prima zi de Crăciun bolnavii au primit friptură, cozonac și o portocală. Pentru zilele de 31 decembrie și 1-2 ianuarie 2019 cei internați au, în meniul deja stabilit, din nou carne. Pentru ultima zi a anului, la prânz se vor servi doar feluri gătite cu legume – supă și pilaf cu măsline sau cu ciuperci. În schimb, la cina de la ora 17 se va pregăti în bucătăria spitalului friptură de pui cu piure.

Pentru ziua de 1 ianuarie, s-a stabilit ca bolnavilor să li se servească la gustarea de la ora 10.30 câte o portocală. Prânzul va fi unul festiv, cu ciorbă de văcuță și friptură de pui cu orez plus murături. După compotul de la ora 16, la cină bolnavii vor servi friptură de vită și cartofi gratinați cu cașcaval. Pentru cei cu regim alimentar, meniul cuprinde supă de vită și friptură de pui cu orez, iar seara friptură de vită alături de cartof natur. Și pentru a doua zi a noului an se pregătește un meniu special, care include ciorbă rădăuțeană și friptură de vită, iar seara, la cină, mămăliguță cu brânză și smântână.

În fiecare an, meniul de sărbători este făcut în așa fel încât pacienții să primească măcar câteva din felurile tradiționale: cozonac, friptură. Voi fi de gardă și în ziua de 31 decembrie, am fost și de Crăciun, știu că, și anul acesta, meniul stabilit pentru sfârșitul anului este unul special”, declară dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, directorul medical al spitalului. (C.I.)

Articolul precedentRoznovism de tip PSD : ”Am votat împotriva finanțării festivalului, dar dacă eram chemat, participam!”
Articolul următorUn nou dosar privind finanțarea FC Ceahlăul ajunge în instanță via DNA
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.