reclama autocenter

A mai trecut o zi, după cea de miercuri, zi în care, potrivit declarațiilor oficiale, Rotaract dădea asigurări că va ajunge tabla pentru acoperișul secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Neamț.

Șefa secției, dr. Doinița Vararu, nu mai spune decât atât: „Ieri a fost miercuri. Azi e joi. Mâine e vineri, apoi, vine weekend-ul”.

L-am căutat din nou, telefonic, pe la 14.30, pe unul din membrii vechi ai Rotary de Piatra Neamț, Cornel Agăleanu. Acesta, amabil, ne-a spus: „Nu m-am interesat să văd dacă a ajuns. Un lucru este cert, acela că trebuie să ajungă acolo. Eu am treabă pe linia mea de activitate, cu voluntariatul”.

Rotaract a dat un semn totuși că este interesat de subiect. La telefon,  domnului Agrigoroaiei, președinte în funcție, nu a părut  foarte interesant de tablă, dar voia musai să știe cum de numărul domniei sale de telefon a ajuns la ziar. Trecând peste amănuntul că a trimis comunicate presei chiar cu numărul domniei sale, îi înțelegem frustrarea. Până la urmă, tinerii rotarieni în devenire, au avut o intenție bună. După ce s-au strâns banii, au apărut ceva discuții la liga superioară și de aici bâlbâielile. Pentru dumneavoastră și pentru bolnavii de la Oncologie, redăm declarația lui Bogdan Agrigoroaiei, președinte Rotaract: „Tabla a fost plătită luni și urma să ajungă miercuri la secție. Voi merge, în această după amiază (joi, n.r.), acolo să văd dacă a ajuns tabla, deși e o oră cam târzie. Nici vremea nu e tocmai favorabilă, ca să permită să ținem tabla jos, doar ca să fie pozată”. Evident că nimeni nu vrea să pozeze o tablă aruncată pe jos, mai ales că se știe, din vremuri imemoriale, că tabla face alergie la apă și zăpadă și tocmai de aceea se folosește pentru acoperișuri.

Din dorința sinceră de a promova două instituții, care au dorit binele spitalului, Rotary și Rotaract, am vrut să vedem și cine sunt membrii care au contribuit decisiv la strâgerea banilor pentru tablă. Din păcate, am constatat, căutând listele cu membri, pe site-urile asumate de cele două cluburi, după cum se vede şi în fotografii, că acestea constituie un mister total. Cât despre tablă, mai vorbim. (V.B.)

rotaract lista membri

Articolul precedentSe împarte bugetul judeţului
Articolul următorOPC: Nemțenii, mari reclamagii în 2013