0:00

Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, scoate spre vânzare circa 25.000 de pomi de Crăciun. Cel mai ieftin exemplar, molid de până la 1,3 metri, costă 15 lei, iar un brad între 2 și 3 metri este  35 de lei.

”Cei cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale. Prețurile menționate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva”, anunță Regia Națională a Pădurilor.

Romsilva scoate la vânzare aproape 25.000 pomi de Crăciun: prețurile pleacă de la 15 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, peste 17.000 sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar restul provin din lucrări silvice autorizate de extragere a exemplarelor din regenerările naturale unde există o densitate excesivă. Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare din specia brad, circa 19.000, iar restul sunt molizi sau alte specii de rășinoase. Direcțiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populației, prin vânzarea directă și numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. În plus, administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional. (G.S.)

Articolul precedentVIDEO. FOTO. Prima răbufnire a iernii în Neamț: tone de sare și mașini parcate aiurea!
Articolul următorȘtire actualizată. Grevă generală la instituțiile din subordinea Ministerului Muncii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.