0:00

Actualizare: Blocaj pe șoseaua județeană din Bahna

Viscolul a produs un blocaj pe DJ 159 Izvoare –Bahna, în comuna Bahna.

VIDEO. FOTO. Prima răbufnire a iernii în Neamț: tone de sare și mașini parcate aiurea!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

”Forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Roman intervin pentru deblocarea a 5 autoturisme și un microbuz rămase înzăpezite pe DJ 159, în comuna Bahna. Doar conducătorii auto se află în autoturisme”, transmite căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Foto: ISU Neamț

Știre inițială: De ieri seară, utilajele și angajații tututor firmelor ce se ocupă de deszăpezire în Neamț au pornit la drum, împrăștiind sare pe sectoare largi de drum, cu intenția de a preveni poleiul ce ar putea conduce la trafic îngreunat sau chiar accidente.

VIDEO. FOTO. Prima răbufnire a iernii în Neamț: tone de sare și mașini parcate aiurea!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
FOTO 1

Angajații Publiserv au intervenit în noaptea de sâmbătă sapre duminică, la ora 3:00 și la ora 7:00, cu 8 autoutilaje pe principalele șosele din Piatra-Neamț, împrăștiind sare. Pe strada Dimitrie Cantemir (foto 1 și 2) autoutilajul Publiserv nu a reușit să intre însă, din cauza mașinilor parcate, strada fiind îngustă, abia intrau mașinile mici. Conducerea Publiserv lansează un apel la șoferii din localitate să nu mai lase mașinile parcate aiurea pe șosele, pentru că tot ei vor avea de suferit din cauza poleiului, acolo unde sărărițele nu pot intra, ca în acest caz.

VIDEO. FOTO. Prima răbufnire a iernii în Neamț: tone de sare și mașini parcate aiurea!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
FOTO 2

Pe partea de trotuare, poduri, alei pietonale, acces biserici, școli, Publiserv a intervenit cu patru utilaje ce au transportat sarea și 40 de angajați care au împrăștiat manual antiderapantul. Abia de la 1 decembrie, în oraș vor putea fi văzuți și cei care trebuie să presteze ore pentru ajutoarele sociale primite de la DAS Piatra-Neamț, potrivit informațiilor furnizate de directorul Marius Ghineț.

DRUPO Neamț a intervenit cu 29 de utilaje și 170 de tone de antiderapant pe principalele artere județene, potrivit ofițerului de serviciu al societății. Nu au fost probleme deosebit, periodic autoutilajele ies pe teren și împrăștie sare.

VIDEO: DRDP Iași

Și drumurile naționalele din Neamț au fost acoperite de drumarii de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași a CNAIR, care au împrăștiat zeci de tone de sare. Echipele Secției Drumuri Naționale Piatra-Neamț intervin pentru supralărgirea părții carosabile pe fondul ninsorilor pe DN 12 C, Cheile Bicazului. În zonă ninge moderat, iar carosabilul este umed, cu porțiuni de zăpadă spre acostament, la o temperatură de  -5 grade Celsius. Circulați cu atenție!”, precizează DRDP Iași.

Conform informațiilor furnizate de prefectul Adrian Niță, pe Drumul Județean 159 Bahna – Izvoare se circulă îngreunat din cauza viscolului. Utilajele sunt la fața locului. Pe drumurile naționale sunt sectoare izolate cu zăpadă viscolită, dar în rest circulația se desfășoară în condiții bune.

Angela Croitoru

FOTO: Publiserv Neamț

VIDEO: DRDP Iași

Articolul precedentMoldova sub avertizare de cod galben și portocaliu
Articolul următorRomsilva scoate la vânzare aproape 25.000 pomi de Crăciun: prețurile pleacă de la 15 lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.