0:00

Știre actualizată. Grevă generală la instituțiile din subordinea Ministerului Muncii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: În județul Neamț greva generală anunțată în instituțiile din subordinea Ministerului Muncii are un efect limitat. La Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț a intrat în grevă generală doar reprezentantul sindical, Adrian Bulgaru, cel care săptămâna trecută a fost în protest și grevă de avertisment, în timp ce restul colegilor nu au aderat la acțiunea sindicală.

Cei care au treabă la Casa Județeană de Pensii Neamț trebuie să știe că salariații de acolo nu au intrat în grevă generală ci continuă protestul inițiat de ceva vreme și care presupune întreruperea lucrului de la 08:30 la 09:20, acțiune pentru care există autorizație până la data de 29 noiembrie, inclusiv.

Știre inițială: Finalul anului 2023 pare să fie marcat de protestele angajaților din sistemul public. În ultimele două săptămâni în Neamț au fost proteste spontane la Direcția de Sănătate Publică, la Direcția Regională de Statistică, la Casa Județeană de Pensii. În toate cazurile, principala cerință este acordarea de majorări salariale.

Astăzi, 27 noiembrie, a fost făcut un nou pas în mișcările de protest. Angajații din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii au anunțat că intră în grevă generală.

Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM (n.r. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii) cât şi angajaţii neafiliaţi în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităţilor salariale şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Această acţiune vine în contextul eforturilor constante ale Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obţine condiţii de muncă optime şi remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că greva este un pas necesar pentru a atrage atenţia asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajaţii din instituţiile Ministerului Muncii”, menționează un comunicat postat de FSMM duminică.

Conform site-ului Ministerului Muncii, instituțiile care funcționează în subordinea sa sunt:

  • Inspecția Muncii;
  • Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială;
  • Autoritatea pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități;
  • Casa Națională de Pensii Publice;
  • Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

De menționat că, deocamdată, greva generală a fost anunțată doar de sindicatele afiliate la FSMM și de angajați neafiliați, fiind posibil ca unii angajați să facă parte din alt sindicat care nu a optat pentru această formă de protest.

Z.C.

Articolul precedentRomsilva scoate la vânzare aproape 25.000 pomi de Crăciun: prețurile pleacă de la 15 lei
Articolul următorDrumuri naţionale închise în Bacău şi Vaslui
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.