Regia Națională a Pădurilor-Romsilva anunţă că oferă la vânzare pentru sărbătorile de iarnă 42.624 de pomi de Crăciun. 28.799 sunt din specia brad și 13.825 sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase. În acest an, cei mai mulți pomi de Crăciun provin din culturile specializate din pepinierele silvice proprii, 32.850 de bucăți, în timp ce doar aproape 20%, adică 9.774 de bucăți, provin din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, prin care se extrag arborii tineri din regenerările naturale cu o densitate excesivă.

Romsilva oferă la vânzare peste 40.000 de pomi de Crăciun, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrețurile de vânzare pornesc de la 15 lei pentru pomii cu o înălțime de până la 1,3 metri și ajung la 35 lei, cu TVA inclus, pentru exemplarele cu înălțimea între 2 și 3 metri. Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înalțime sunt considerate comenzi speciale.

Romsilva oferă la vânzare peste 40.000 de pomi de Crăciun, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Pomii de Crăciun sunt vânduți la sediile ocoalelor silvice, iar persoanele fizice au prioritate la achiziționarea acestora. În cazul în care unitățile din subordinea Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva vând Pomii de Crăciun în piețe sau alte locuri amenajate, costurile de transport, manipulare și depozitare vor fi incluse, suplimentar, în prețul final de vânzare. Regia Națională a Pădurilor-Romsilva susține și promovează achiziționarea pomilor de Crăciun autohtoni și încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantați în ghivece, care vor putea fi replantați după sărbătorile de iarnă. Menționăm că, în această perioadă, angajații Romsilva vor participa, ca în fiecare an, alături de Poliția Română, Jandarmeria Română și Garda Forestieră la acțiuni de control în fondul forestier, pe drumurile publice și în locurile de vânzare pentru a preveni tăierile ilegale și a sancționa comerțul ilegal cu pomi de Crăciun. Regia Națională a Pădurilor-Romsilva administrează 3,13 milioane hectare fond forestier proprietatea publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național”, se precizează într-un comunicat de presă al Romsilva. (ZCH NEWS; FOTO: Romsilva)

Articolul precedentOficial: Aproape 7.000 de nemțeni vindecați, din cei 10.043 testați pozitiv
Articolul următorLa băcănie – magazinul cu cea mai ieftină carne de porc și cel mai gustos prosciutto crudo
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.