Astăzi, 11 decembrie, o informație legată de evoluția infectărilor cu coronavirus ne parvine, după mult timp, de la Direcția de Sănătate Publică Neamț. Este vorba de numărul persoanelor vindecate, care a ajuns la 6.978 de la început și până acum. Numărul nemțenilor pozitivi este astăzi 10.043 și au fost testați 25.774 în total. În ultima perioadă, incidența infectărilor a scăzut, astăzi ajungând la 1,41 la mie. Analiza epidemiologică are în vedere o populație de puțin peste 571.000, în total. Au fost efectuate 72.650 de teste, până acum. Tot din informațiile oficiale mai aflăm că numărul persoanelor infectate care au decedat a ajuns la 253, toți pacienții având și alte boli.

În luna decembrie au fost confirmate 648 de cazuri noi în județ, iar incidența infectărilor este în scădere. Cele mai multe cazuri apărute în ultimele două săptămâni sunt tot în municipiile Piatra-Neamț (404) și Roman (105). Ultimul focar declarat este la un centru de producție din Piatra-Neamț, unde sunt 10 persoane testate pozitiv. „Unitatea a fost închisă pentru 14 zile, o persoană este internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, 9 persoane au fost izolate la domiciliu și pentru 8 persoane a fost dispusă carantina la domiciliu”, potrivit DSP Neamț.

În comunicatul de presă transmis redacției sunt și câteva recomandări ale medicilor epidemiologi pentru perioada sărbătorilor:

11dec dsp analiza

C.I.

Articolul precedent622 de articole pirotehnice confiscate de la un bărbat din Bicaz
Articolul următorRomsilva oferă la vânzare peste 40.000 de pomi de Crăciun