Unic în Piatra-Neamț prin diversitatea produselor italiene, dar și a produselor autohtone de calitate bio, magazinul ”La băcănie” oferă clienților săi nu doar carnea și peștele care nu lipsesc, de regulă, de pe masa de sărbători, ci și băuturi fine, produse de cofetărie, ulei de măsline cu arome sau dulceață de ceapă roșie. Magazinul include și un sector în care se servește mâncare caldă gătită și pizza, la prețuri decente, clientela fiind formată, în mare parte, de oamenii care lucrează în piața centrală sau în împrejurimi.

La antipod se situează raionul cu produse italiene, unde prețurile sunt pe măsura produselor de import și de cea mai bună calitate. ”Sunt produse care se adresează persoanelor care au fost în Italia, au mâncat și le cunosc deja”, declară Vasile Vasilca, șeful de magazin. ”Mie îmi place prosciutto crudo – piciorul de porc dezosat, maturat și devenit un fel de șuncă macră, dar și brânza Grana Padano, care este excelentă pentru prepararea pastelor. Cineva care a fost în Italia și a mâncat, știe că nu se compară cu nimic altceva, iar astfel de produse nu cred că se mai găsesc undeva în oraș. Interesante sunt și roșiile uscate, care fac parte din gama legumelor conservate. Avem, de asemenea, vinete la grătar la borcan, și o mulțime de alte legume care-și păstrează gustul original. Sectorul produselor italiene include ulei de măsline cu diferite arome – portocale, lămâi, ardei iute-, dulceață de ardei iuți, dulceață de ceapă roșie, pateu de măsline, cremă de ciocolată, de alune sau de migdale. Desigur prețurile diferă foarte mult față de produsele autohtone, făcute la Roznov și poziționate în magazin exact alături, pentru ca oamenilor să le fie ușor să aleagă. Din seria produselor autohtone menționez doar zacusca de pește, de ghebe, de hribi, de vinete, ardeii kapia în sos de muștar cu miere, dulceața de ardei iuți, care este foarte bună, dulceața și pelteaua de gutui, dar și siropurile de tot felul, care sunt preparate cât mai ecologic și cât mai bio posibil”.  Segmentul de mezeluri și brânzeturi românești este reprezentat de produse ale unor firme recunoscute, de mare succes bucurându-se, mai ales în această perioadă, cârnații tradiționali făcuți de o firmă din Covasna. La sectorul pește, firma Bonito – un nume deja recunoscut în România, este foarte bine reprezentată, exceptând partea de conserve, unde se găsesc și produse ale altor firme din domeniu. Clienții preferă peștele proaspăt și  salatele de macrou afumat și de crap, care se vând cel mai bine.

La sectorul carne există constant oferte la produsele românești, de exemplu, acum sunt reduceri la pieptul de pui și la pulpele de pui dezosate, dar prin rotație, intră mai multe categorii în ofertă. ”Am încercat să păstrăm cele mai mici prețuri din piață la carne, cel puțin la carnea de porc, cred că suntem cei mai accesibili”, a punctat Vasile Vasîlca.

Raionul de băuturi are un segment de cramă, dar și vinuri de colecție din  gamele Știrbey sau Anima, de exemplu, game limitate, care nu se găsesc în orice magazin. Nici bere  italiană ca la băcănie nu se găsește nicăieri în Piatra-Neamț (cea mai apropiată localitate în care există un magazin similar este Bacău) și probabil că nici sortimentele de bere românească, ambalate în sticle cu tricolor dar produse în Cehia – Meșterul Manole și Buchetul Anei.

Așadar, complexul ”La băcănie”  este locul din care clienții îți pot procura absolut tot ce-și doresc pentru mesele de sărbători, dar și pentru cele de zi cu zi. Magazinul este situat vizavi de fabrica de confecții Ema, din zona pieței centrale din Piatra-Neamț și-și așteaptă clienții zilnic între orele 8-18, iar sâmbăta și duminica între orele 8-14.

 

 

Articolul precedentRomsilva oferă la vânzare peste 40.000 de pomi de Crăciun
Articolul următor20.000 de lei pentru cadouri la elevii şi profesorii din comuna Bălţăteşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.