Statie de inregistrare

SNGN Romgaz SA a contractat compania Prospecțiuni în vederea desfășurării unui proiect de achiziție de date geofizice în județul Neamț, ca parte a programului de explorare pentru petrol și gaze naturale început în anul 1997. Scopul proiectului este de a obține o mai bună cunoaștere a zonei productive concesionată de Romgaz. Nu se vor derula niciun fel de operațiuni legate de gaze de șist în cadrul acestui proiect. După prelucrarea datelor geofizice măsurate în teren, se obțin imagini ale subsolului, ceea ce va contribui la îmbunătățirea cunoașterii structurii geologice din zonă. Pentru a înțelege mai bine, se poate face o analogie cu medicina, unde se folosesc ecografiile pentru a vedea organele interne. În mod similar, în activitatea geofizică se obține o “ecografie a pământului”.

Se estimează ca lucrările să se desfășoare în perioada ianuarie-martie 2014, în perimetrul Bloc RG 5 Moldova Sud, zonă aprobată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM). Echipa Prospecțiuni va contacta în cel mai scurt timp proprietarii și arendașii pe terenurile cărora se vor instala echipamente.

Menționăm că autoritățile locale au fost informate și s-au obținut toate aprobările necesare pentru începerea lucrărilor. Acestea nu vor afecta mediul (pânză freatică, aer etc.), productivitatea terenurilor agricole sau proprietățile localnicilor.

Despre Prospecţiuni

Prospecțiuni SA este o companie românească de tradiție și un important furnizor internațional de servicii geologice și geofizice. Sediul central din București reprezintă o localizare strategică pentru a oferi servicii în Europa Centrală, de Sud și de Est, precum și în Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Cu peste 64 de ani de experiență în industria de petrol și gaze din România, Prospecțiuni SA a derulat cu succes, în întreaga țară, proiecte de achiziție de date geofizice, contribuind la dezvoltarea economică și energetică a acesteia.

Articolul precedentPMP are în Neamț doar trei organizații
Articolul următorBuget aprobat la Târgu-Neamț