La finele săptămânii trecute, 18 familii din Roman au primit locuințe sociale în blocul nou construit din Aleea Revoluției, cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului pe vremea când acesta era condus de ministrul Elena Udrea, cea care candidează pentru o funcție de deputat pe Colegiul 4 Roman – Ion Creangă. Apartamentele, cu una sau cu două camere, sunt destinate, cu prioritate, persoanelor care au fost evacuate din casele naționalizate, locuințele rămase libere urmând a fi repartizate către cei care au depus dosarele la Primăria Roman pentru a sta cu chirie într-o casă oferită de stat.

Contract de finanțare semnat de Elena Udrea

La inaugurare au fost prezenţi primarul Laurențiu Leoreanu și deputatul Elena Udrea, care a semnat contractul de finanțare pentru cele 40 de locuințe. „Inaugurăm un obiectiv important pentru municipiul Roman: locuințele sociale din blocul 11 din Aleea Revoluție. Această investiție a putut fi realizată cu ajutorul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), contract semnat de Elena Udrea pe vremea când conducea această instituție. Cele două blocuri au 24 de garsoniere și 16 apartamente, toate amenajate și racordate la utilități. Investiția totală este de 45 miliarde de lei vechi, din care 35 au fost asigurați de MDRT, iar diferenţa înseamnă obligațiile bugetului local pentru asigurarea utilităților și amenajarea zonei. Mulți din cei care așteaptau aceste locuințe sunt fericiți că se pot muta în casă nouă. Aceste blocuri vin ca o confirmare a preocupării noastre pentru oamenii care erau amenințați cu evacuarea din casele naționalizate. Pe lângă celelalte opt blocuri pentru tineri, acesta vine să ofere un sprijin și celor care au un statut special”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Primarul a făcut apel la chiriașii din locuințele de la stat să nu acumuleze datorii la întretinere.

Parteneriatul Udrea-Leoreanu dă roade

„Inaugurarea acestui bloc de locuințe pentru romașcani este încă un rezultat al parteneriatului început, în urmă cu trei ani și jumătate, cu primarul Laurențiu Leoreanu”, a declarat Elena Udrea, candidat pentru o funcție de deputat pe Colegiul 4 Roman – Ion Creangă. ”Mă bucur că acești oameni se pot muta în casă nouă înainte de sărbători. Când ne-am apucat de construit, ni se părea drumul lung în față, însă blocul este acum gata și 18 familii se pot bucura acum de aceste locuințe noi. Și noi suntem fericiți că le-am oferit un acoperiș deasupra capului. Mai sunt multe obiective pe care am reușit să le facem în acest parteneriat dintre primarul Laurențiu Leoreanu și Elena Udrea. Această inaugurare este o mărturie a faptului că dacă doi oameni vor să facă ceva chiar reușesc și pot lăsa ceva în urma lor. Noi ne-am propus să facem lucruri pentru cetățeni și asta se întâmplă aici, sunt lucruri care se văd. Important este că banii care au reușit, prin MDRT, să vină la Roman aduc mai bine pentru romașcani”.

Deputatul Elena Udrea spune că o lege inițiată pe vremea când era ministru al MDRT va permite pe viitor un parteneriat public privat pentru construirea de noi locuințe: „Am construit la Roman și locuințe pentru tineri, așa cum am finanțat construirea de blocuri pentru cei care au un statut social special. Toate acestea le putem face și în viitor. Spun asta pentru că am reușit, pe ultima sută de metri, la începutul anului, să promovez o lege la care am ținut foarte mult: să atragem fonduri private către primării pentru construirea de locuințe pentru tineri. După ce va trece anotimpul rece, vrem să aducem investitori în Roman, care în parteneriat cu Primăria să construiască locuințe ANL”.

Articolul precedentGuvernarea PDL (ARD) a lasat 16.000 de nemțeni pe drumuri
Articolul următorProfesorul Cătălin Acsinte a plecat la ceruri