Romanul este în doliu. La doar 37 de ani, Cătălin Acsinte, profesor de geografie la Colegiul Tehnic „Danubiana”, cel care a adus bucurie miilor de oameni cu vocea sa, s-a stins din viață vineri noapte. Acesta a fost găsit fără suflare în apartamentul său, cel mai probabil decesul survenind în urma unui atac de cord.

Născut la 6 mai 1975, Cătălin Acsinte a terminat Liceul Roman Vodă și Universitatea AL.I.Cuza – Facultatea de Geografie ca șef de promoție. La titularizarea pe post a avut media cea mai mare din județ. Cu vocea sa i-a încântat pe toți din jur la petreceri, unde făcea atmosferă nu doar cu talentul său, ci și prin buna dispoziție pe care o „împărțea” cu generozitate tuturor.

 „Este prea devreme pentru adio, dragă domnule profesor !!! Un zbor frânt înainte de vreme……O călătorie făcută prea curând….. spre cer. O ultimă lecţie de geografie… însă nu pentru dragi săi elevi,  ci doar pentru el….. Pentru cel ce a fost şi va rămâne pentru noi, Cătălin Acsinte. Un suflet mare, un coleg întotdeauna amabil şi surâzător, un profesor îndrăgit de elevii săi, un mare amator de glume spuse mereu cu tâlc, o voce caldă ce a încântat sufletele celor ce-l ascultau, un spirit liber. Azi, din păcate el însuşi o voce în corul cerurilor. Ne cuprinde o tristeţe profundă, întrebări nesfârşite nu-şi găsesc răspunsul. Cuvintele nu mai au puterea de a exprima ce simţim, noi colegii şi prietenii lui ce azi îi aducem un ultim omagiu. Ne-ar fi plăcut să ne mai cânte şi să ne încânte încă mulţi ani…..”, sunt câteva din cuvintele pe care colegii săi de la Colegiul Tehnic Danubiana le mai pot spune după dispariția prematură a lui Cătălin Acsinte.

Sute de romașcani au postat astăzi mesaje pentru Cătălin Acsinte și fotografii care-l arată așa cum era, mereu vesel. „Dumnezeu să te ierte, Cătăline! Vei rămane în memoria noastră pentru veșnicie, ca un prieten și un om deosebit care nu a greșit față de nimeni”, este mesajul viceprimarului Romanului, Lucian Micu.

Articolul precedentRomașcani în casă nouă
Articolul următorPaisie ne-a dat Filocalia şi „Rugăciunea inimii”