Soluția pentru noi locuri de muncă vine de la Eugen Țapu-Nazare

*Șosele rapide de la Piatra Neamț spre Roman și spre Bacău, deschiderea depozitului de gaz de la Mărgineni, și înființarea unui parc industrial la Săvinești sunt propuneri concrete ale candidatului USL la Senat pentru absorbția forței de muncă din județ

Unul din proiectele pe care Eugen Țapu-Nazare îl consideră vital este extinderea și modernizarea infrastructurii rutiere din Neamț. „Drumurile Piatra Neamț – Bacău și Piatra Neamt – Roman, trebuie să fie cel puțin șosele rapide, pentru a reuși să conectăm municipiul Piatra Neamț de aeroporturile din cele două județe vecine. Este important acest proiect pentru pentru a atrage turiști care vin să viziteze mănăstirile, să facă turism de agrement, sau turism de afaceri. Este unul din proiectele esențiale pe care noi îl vom susține, și ne vom bate pentru ca acesta să se realizeze, după ce vom ajunge în Parlament”. Eugen Țapu-Nazare susține că astfel de proiecte vor avea impact pozitiv, atât în domeniul economic, cât și în zona socială. „Prin acest proiect vom reuși să atragem investitori, iar faptul că vom construi aceste drumuri va avea ca efect direct prin reducerea numărului mare de șomeri. Aici mă refer la cei peste 16.000 de oameni care au fost lăsați pe drumuri de fosta guvernare”.

Parc industrial la Săvinești

Înființarea unui parc industrial pe platforma de la Săvinești, în parteneriat public-privat cu autoritățile locale este o altă soluție propusă de Eugen Țapu-Nazare. „Acolo mai funcționează doar companiile Rifil, Kober, fostul Azochim și Radici, în rest, totul e o ruină. Există însă infrastructura industrială și se pot construi hale, de exemplu, sau se poate dezvolta un proiect pentru resurse energetice, destinat investitorilor.  Investitorii vin dacă sunt îndeplinite cel puțin 3 condiții: să fie aproape de materia primă – dar nu este cazul aici, să fie aproape de piața de desfacere, și să aibă la dispoziție resurse energetice ieftine”.

Depozitul de la Mărgineni = gaz ieftin pentru nemțeni

Un alt proiect menit să absoarbă forța de muncă din județ este depozitul de gaz metan din comuna Mărgineni. „Acolo s-a extras gazul și a rămas o pungă unde poate fi depozitat gaz metan ieftin vara, și poate fi consumat iarna la prețuri mai mici decât cele practicate în sezonul rece. Rezervele de gaz ar asigura un consum anual al întregii zone a Moldovei, și ar rămâne și un surplus. E vorba atât de gaz metan pentru populație, cât și pentru industria județelor din Moldova. De aceea spun că este un proiect strategic deosebit de important, care ar necesita o investiție de 250 de milioane de euro”, a adăugat candidatul USL la Senat.

Articolul precedent„Matematica şi poezia se întâlnesc într-un punct luminos”
Articolul următorRomașcani în casă nouă