Ieri, 6 noiembrie, polițiștii nemțeni au participat la 6 acțiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19 în zonele aglomerate, restaurante și localuri publice, centre comerciale și mijloace de transport în comun,.

Cea mai gravă situație depistată a fost cea a unui romașcan de 62 de ani, care a fost găsit prin municipiu, deși trebuia să fie în carantină la domiciliu. El s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

14 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, 26 de mijloace de transport au fost controlate și au fost legitimate peste 774 de persoane în cadrul acestor acțiuni. Pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală au fost date 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă dificilă pe care o parcurgem. Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aminti cetățenilor necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentHoțul cu cagulă, care a jefuit două firme din Neamț, a fost prins
Articolul următorL1 FC Botoşani câştigă la Piteşti şi încheie turul de campionat neînvinsă în deplasare