roman leoreanu bruxelles 01În perioada 14-15 octombrie 2015, primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, a participat la cea de-a XIII-a ediţie a Săptămânii Europene a Oraşelor şi Regiunilor – OPEN DAYS 2015 şi la Ceremonia comună a primarilor ce au aderat la Convenţia primarilor şi la Iniţitiva Adaptarea primarilor, evenimente ce au avut loc la Bruxelles (Belgia), potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a municipalităţii romaşcane.

În data de 14 octombrie, Laurenţiu Leoreanu a fost prezent la un workshop – dezbatere intitulat „Modernizarea oraşelor europene mici şi mijlocii prin măsuri inteligente şi durabile – provocări actuale şi perspective pentru viitor” organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Nord – Est din România, cu prilejul Open Days 2015. Subiectele abordate au vizat rolul Convenţiei Primarilor în dezvoltarea durabilă a comunităţilor, aspecte relevante şi lecţii învăţate din proiectele urbanistice finanţate din POR 2007 – 2013, soluţii sustenabile în dezvoltarea şi regenerarea urbană, rolul oraşelor în implementarea strategiilor de specializare inteligentă şi modele de realizarea coeziunii teritoriale.

roman leoreanu bruxelles 02În data de 15 octombrie, la Palatul Parlamentului din Bruxelles, primarul Laurenţiu Leoreanu, alături de city-managerul Ovidiu Bojescu, a participat la Ceremonia de bun venit adresată oraşelor mari şi mici angajate în procesul de tranziţie către o economie verde şi în acţiuni pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice, în cadrul iniţiativelor Comisiei Europene – Convenţia Primarilor şi Mayors Adapt. Municipiul Roman a aderat la Convenţia Primarilor prin Hotărârea Consiliului Local nr.159 din 2014 şi şi-a asumat angajamentul de a elabora, implementa şi dezvolta un “Plan de Acţiune privind Energia Durabilă”, la nivel local, în cadrul Strategiei privind Schimbările Climatice.

Evenimentul de la Bruxelles a marcat şi lansarea unui nou Pact al Primarilor care va avea un nou obiectiv de reducere cu cel puţin 40% a emisiilor de CO2 până în 2030, care include pilonii de atenuare şi adaptare prin integrarea Pactului Primarilor la mişcarea Adaptarea primarilor – Mayors Adapt şi care va ajunge la un domeniu de aplicare global (participare autorităţilor locale din întreaga lume). (ZCH NEWS; FOTO: Facebook Primăria Municipiului Roman)

Articolul precedentFirmă de pază din Roman prinsă că fura curent
Articolul următorACTUALIZARE Pescar scos din canalul Reconstrucţia, de la 4 metri adâncime!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.