reclama autocenter

irl

• menit să unifice dreapta politică, proiectul a reunit în aceeași sală liberali, conservatori, țărăniști, ecologiști și, în principiu, oameni care vor să facă politică, nu politicianism

Inițiativa România Liberală a lansat filiala de la Neamț. La evenimentul de marți, 23 iulie, au participat lideri de la București – Vlad Moisescu, Diana Tușa, Andrei Chiliman și Andrei Ignat -, dar și figuri cunoscute din plan local. Ca pentru a sublinia că Inițiativa România Liberală nu este partid, dar vrea să facă politici, și nu de oricare, ci numai de dreapta, la întâlnire au fost invitați și au participat lideri județeni de la conservatori, țărăniști și ecologiști, precum și liberali, cu sau fără carnet de partid.

Întâlnirea a fost prilej pentru a prezenta echipa care se va ocupa de organizarea IRL în Neamț. Era de așteptat ca Andrei Ignat să fie în fruntea întregii operațiuni, însă acesta își va păstra abilitățile organizatorice la nivel național. În Neamț, președintele Consiliului Director al Inițiativei România Liberală a fost desemnat Codrin Șuba. Alături de el, din Consiliul Director al filialei mai fac parte Tiberiu Corneșeanu, Liviu Negelschi, Vasile Luca, Viorel Chirilă, Cristian Filioreanu, Ioan Crăciun, precum și Cristian Tomuleț, președinte PNȚCD Neamț și Mihai Cosma, președintele Partidului Ecologist Român, filiala Neamț.

După cum singuri spun, aceștia sunt cei care au răspuns ”la prima strigare”. De acum, urmează organizarea, strângerea simpatizanților, punerea în practică a programului etc. Cei care sunt dornici să se alăture inițiativei sau să îmbrățișeze manifestul său o pot face online sau la sediul IRL Neamț, aflat, deocamdată, în sediul PNȚCD Neamț, din str. Privighetorii, în zona Finanțelor publice.

”Inițiativa Mișcarea Liberală este o platformă civică de acțiune, care își propune să creeze un cadru de dialog, reprezentativ pentru dreapta românească. Considerăm că românii liberali trebuie să-și unească forțele, pentru promovarea valorilor și politicilor liberal-conservatoare, singurele, care aplicate, pot transforma România într-o societate cu adevărat liberă și prosperă. Constituim, de aceea, Inițiativa România Liberală, ca platformă unică al cărei scop este promovarea acestor valori.

Astăzi, dreapta românească traversează o criză profundă. Cauzele sunt multiple, de la tentativele de monopolizare a dreptei de către persoane sau structuri care nu au nimic de a face cu dreapta, până la excesul de politicianism și oportunism al unor oameni politici de dreapta. Partidul Național Liberal, formațiunea politică de la care românii așteaptă, în primul rând, asumarea și promovarea valorilor liberalismului clasic, a abandonat aceste valori. Partidul Național Liberal a ajuns prizonierul intereselor unei persoane decise să sacrifice inclusiv statul de drept și drumul occidental al României pentru a-și îndeplini obiectivul politicianist. Considerăm că a venit momentul construirii soluției liberal-conservatoare, pentru o Românie a libertății și prosperității”, a declarat Andrei Ignat în deschiderea întâlnirii IRL.

Andrei Chiliman, liberal exclus din PNL recent, a vorbit despre asta, mai ales că se aplica și unora din sală: ”În România Liberală nu sunt numai disidenți din PNL. În PNL, exceptând majoritatea membrilor actuali sunt și oameni liberali-conservatori, care nu ocupă posturi importante în PNL și au aderat la această inițiativă. În momentul de față, dreapta este divizată în mai multe formațiuni politice, pe care noi trebuie să le convingem că e bine să funcționeze împreună pentru viitoarele alegeri europarlamentare și pentru susținerea unui candidat unic la funcția de președinte”.

Cu toate acestea, ”Inițiativa România Liberală nu se va transforma în partid politic. USL va merge merge unit la alegeri, iar asta înseamnă o repoziționare a partidelor de dreapta”, după cum a precizat Vlad Moisescu, președintele consiliului director al IRL, susținut și de vicepreședintele Diana Tușa: ”IRL nu se va transforma în partid politic. Noi avem nevoie de cineva care să vină cu soluții pentru întâmpinarea nevoilor oamenilor. Degeaba te afli la guvernare, dacă nu vii cu soluții în sprijinul oamenilor. Noi nu vrem să ne implicăm în politică, noi vrem ca tot ceea ce concepem noi să fie transmis mai departe celor care au decizie politică”.

Discuțiile au atins mai multe teme, inclusiv probleme de interes local, probleme administrative, dar și chestiuni de interes general, precum revizuirea Constituției sau regionalizarea României. (D.O.)

Articolul precedentLa preţul benzinei – fruntaşi, la salarii – codaşi
Articolul următorPetrotub și Cetatea pregătesc duelurile din Liga a III-a

1 COMENTARIU

Comments are closed.