reclama autocenter

cetatea antrenament 01

Săptămâna trecută, SCM Petrotub Roman a jucat și câștigat, în deplasare, 1-0 cu Cetatea Târgu Neamț, în faza I a Cupei României la fotbal. În faza amintită a competiției au fost programate 42 de meciuri între echipe câștigătoare ale fazelor județene și echipe din Liga a treia clasate pe locul al șaptelea sau mai jos în cele șase serii, între care și Petrotub Roman. În etapa următoare a Cupei României vor fi programate, în 31 iulie, 35 de partide. Celor 42 de formații calificate din faza I li se vor alătura alte 28 clasate în jumătatea superioară a ierarhiilor celor șase serii de Liga a treia. Întrucât tragerea la sorți se va face pe criterii geografice, este de așteptat ca Petrotub Roman să aibă ca adversară o echipă din județe limitrofe sau apropiate, precum Aerostar Bacău, Luceafărul Botoșani, Rapid Dumești, FCM Dorohoi, CSM Moinești, CSM Pașcani, Sporting Suceava. Lotul de 21 de jucători ai SCM se află în cantonament la Agapia, stagiul de pregătire centralizată urmând a se încheia miercuri, 24 iulie. “Ne aflăm în cantonament la Agapia, activitate pe care o vom încheia mâine (astăzi, n.r.). Ne pregătim pentru turul al doilea al Cupei României, competiţie în care nu ne cunoaştem deocamdată adversarul. Mai încercăm să perfectăm şi o serie de partide amicale, pentru a lua decizia finală în privinţa lotului de jucători. În funcţie de tragerea la sorţi în Cupă, am dori să abordăm partide amicale cu Aerostar Bacău, CFR Paşcani, Miroslava sau Moineşti”, a declarat Maricel Benchea, preşedintele SCM Petrotub Roman.

El mai spune că echipa este relativ asigurată din punct de vedere financiar, dar că e posibil să fie probleme din cauza numărului mai mare de echipe din serie. “Din punct de vedere financiar avem un buget în care sper să ne încadrăm. După cum ştiţi, seria este acum de 18 echipe, ceea ce presupune cheltuieli mai mari atât pentru organizarea meciurilor de acasă, cât şi pentru deplasări. În privinţa transferurilor, am perfectat înţelegerea cu LPS Roman pentru Rotariu, Dornescu şi Damian, tineri de perspectivă pe care îi monitorizăm de mai mult timp. Mai lăsăm şi antrenorul să vadă pe cine se poate baza şi să decidă în consecinţă. Obiectivul pentru sezonul viitor este clasarea pe locurile 1-3, mai ales că în ediţia trecută a fost un soi de relaxare din partea noastră”, a mai precizat Maricel Benchea, preşedintele SCM Petrotub Roman.

Cetatea își propune locul 8

Nou promovată în Liga a III-a, Cetatea Târgu Neamț s-a aflat, în ultima perioadă, în cantonament la stadionul din orașul de sub Cetate. Cu 3 antrenamente pe zi, cu preponderență pe partea fizică, echipa antrenată de Ovidiu Marc și Doru Botez se pregătește temeinic pentru noul campionat. Echipa de sub Cetate, a adus și câțiva jucători noi, pentru a reîmprospăta lotul. „De pe 15 până pe 24 am avut un cantonament centralizat în care am efectuat trei antrenamente pe zi, dar și cu zile în care au fost și două antrenamente. În perioada de cantonament am avut și un joc oficial în Cupa României pe care l-am pierdut din păcate. În această perioadă am dorit să atingem partea fizică, începând ca de mâine să ieșim din cantonament. Sâmbătă vom avea un meci cu Politehnica Iași, iar miercurea și sâmbăta viitoare alte două jocuri, fiind vorba de Aerostar și Moinești. Tot în această perioadă am avut jucători pe care am dori să-i transferăm, este vorba de Răzloc, un jucător de la Dante Botoșani, de Olariu de la Negrești, de Bobric și Gorea de la Ceahlăul. Am mai avut încă doi jucători în probe dar la care am renunțat. La ora asta mai așteptăm un jucător sau doi, dar în general eu sunt mulțumit de lotul pe care îl am”, a declarat antrenorul principal, Ovidiu Marc. Obiectivul echipei este evitarea retrogradării, dar și dorința de a ocupa un loc 8. „Obiectivul nostru în noul campionat, având în vedere că suntem o echipă nouă și cu jucători în formare, este menținerea în Liga a III-a. Noi personal, conducerea tehnică și jucătorii ne dorim chiar un loc 8, care poate fi realizat la ora asta”, a mai spus Ovidiu Marc.

Antrenorul târgnemțenilor face apel și la oamenii de afaceri pentru a se implica la echipă, dar, în același timp, recunoaște că fără ajutorul acordat de Primăria Târgu Neamț ar fi fost și mai greu. „Din punct de vedere al sprijinului pentru echipă, am avut ajutor foarte mare din partea primarului Harpa care și/a dorit promovarea. Am avut multe discuții cu dânsul în care am aflat că-și dorește o echipă de Liga a III-a la Târgu Neamț. Dânsul și-a anunțat sprijinul pentru echipă și în continuare. Desigur, ne dorim ca și alți factori economici care, dacă ar putea să ajute echipa, ar veni și în sprijinul comunității. Orașul Târgu Neamț merită să aibă o echipă în Liga a III-a. După cum bine știți, handbal nu mai este, fotbal nu mai era, iar dacă o comunitate nu poate trăi prin sport și cultură, acea comunitate e mai săracă”, a conchis Ovidiu Marc, antrenorul echipei Cetatea.

cetatea antrenament 02

aerostar-petrotub

 

Marcel CONSTANTINESCU

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentRomânia Liberală inițiată și la Piatra Neamț
Articolul următorTeoctist Galinescu, 92 de ani de la naştere: La Hangu, cei cu datorii mergeau numai pe “Drumul datornicilor”