0:00

România înfruntă Belgia la Campionatul European de Fotbal. O victorie îi califică pe tricolori în optimi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRomânia se pregătește pentru cel mai dificil test din faza grupelor de la Campionatul European de Fotbal – partida împotriva Belgiei.

După un start entuziasmant, o victorie la scor de neprezentare, 3-0 împotriva Ucrainei, șansele României de a trece de grupe au crescut considerabil. Dacă jocul rezultatelor ar fi fost mai favorabil, acea victorie ar fi putut fi suficient pentru a ajunge în optimi. Dar un al rezultat șoc, victoria Slovaciei în fața Belgiei (1-0) și rezultatul de vineri, 21 iunie când Ucraina a dispus de Slovacia cu 2-1 creează o situația în care România va mai avea nevoie de punct(e) pentru a se califica mai departe.

Misiunea de astăzi a tricolorilor se anunță a fi deosebit de dificilă. Belgia are una dintre cele mai valoroase echipe ale lumii cu jucători precum Kevin de Bruyne sau Romeo Lukaku, pe care fanii fotbalului îi cunosc foarte bine. În ciuda valorii individuale a jucătorilor (și a unui lot evaluat la peste 580 de milioane de euro), rezultatele Belgiei la turneele finale nu au fost cele așteptate. Văzută ca o generație excepțional de talentată, actuala formulă belgiană a dezamăgit nu doar în debutul de la acest Euro dar și la ultimul Campionat Mondial. Într-o grupă văzută de toți specialiștii ca foarte accesibilă, cu Maroc, Canada și Croația, Belgia pleca mare favorită, dar nu a putut merge mai departe, obținând doar 4 puncte.

Moralul judecătorilor antrenați de Edi Iordănesc este excelent, după victoria categorică împotriva Ucrainei cu 3-0, goluri marcate de Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș. Dacă tricolorii vor reuși să repete prestația din primul meci, ar putea avea o șansă, chiar și împotriva Belgiei.

Echipa probabilă a României anunțată de Gazeta Sporturilor este următoarea: Fl. Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă. Singura noutate din primul 11 ar fi titularizarea lui Mihai Mihăilă în locul lui Florinel Coman.

Este de așteptat ca Belgia să înceapă tare și să încerce să preseze, pentru naționala antrenată de Domenico Tedesto orice rezultat în afară de o victorie însemnând că ar putea să se oprească din nou în faza grupelor. România, de cealaltă parte, va miza probabil pe contraatac, având extreme tehnice și rapide și un vârf Drăguș care a arătat că poate ține de minge și poate fi la locul potrivit la timpul potrivit.

Dacă România reușește surpriza și învinge Belgia, este calificată sigur în optimi de pe una din primele două poziții din grupă. Chiar și un rezultat de egalitate dă șanse foarte mari tricolorilor de a merge mai departe.

Partida se joacă la Koln începând cu ora 22.00 și este transmisă de Pro TV.

HAI ROMÂNIA!

Articolul precedentAvocat condamnat la 23 de ani de închisoare
Articolul următorTradiții și obiceiuri de Rusalii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.