0:00

Roman: Un bărbat a stat două zile acasă, cu arsuri pe tot corpul, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Săbăoani, a fost adus la spital după ce a stat două zile acasă cu arsuri grave, pe tot corpul.

Ambulanța a fost chemată luni, 11 februarie, la ora 13.10. Echipajul cu asistent medical l-a predat la CPU al Spitalului Municipal de Urgență Roman cu „diagnosticul de arsură termică de gradul I-II pe aproximativ 70-80% din suprafața corporală, din CPU a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea transferului interclinic la Iași”, potrivit asistentei șefe Luminița Rozoschi, de la Serviciul de Ambulanță Neamț.

Înainte de a fi transferat la Iași, medicul de gardă din CPU Roman a solicitat transferul bărbatului ars la Spitalul Floreasca din București. De la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență transferul a fost direcționat către Iași, unde erau locuri. „Pacientul cu arsură prin flacără, a fost adus la noi, la CPU, la ora 13.58, cu ambulanța, după două zile de stat acasă, fără tratament, necurățat. Avea arsură de grad I-II pe 80% din suprafața corpului. Era instabil, era în șoc hipovolemic. A fost stabilizat, i s-au administrat perfuzii, i s-a reglat tensiunea arterială și s-a sunat din CPU, la COSU București în încercarea de a-l transfera la Floreasca, dar nu aveau locuri acolo. Au recomandat transferul pacientului la Chirurgie plastică reparatorie la Iași. A fost trimis cu ambulanța la Iași, prognosticul fiind rezervat”, a declarat dr. Oana Onu, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Cel mai probabil, bărbatul a fost victima unui accident casnic, poliția neavând nici o sesizare în acest caz, până acum.

(C.I.)

Articolul precedentAngajații vor să dea în judecată Spitalul de Urgență Piatra Neamț
Articolul următorTârgu-Neamţ: „Dolar”, ţigara şi arestul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.