0:00

Angajații vor să dea în judecată Spitalul de Urgență Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNemulțumiți de ultimele tăieri consecutive de salarii, o parte din angajați vor să dea în judecată Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Este decizia la care s-a ajuns de către  cei care au protestat și astăzi, 12 februarie, după ce făcuseră același lucru cu patru zile înainte.

Asistenții medicali s-au alăturat îngrijitoarelor și infirmierelor și la ora 9 s-au adunat pe hol, în fața birourilor conducerii spitalului. Nemulțumiții au cerut să li se dea înapoi banii pe sporul de week-end, ajuns acum la 30%, după ce înainte era de 100% și găsirea unor soluții imediate. „Am pierdut și 600 lei la salar. Noi muncim sâmbăta și duminica, noaptea, cu 6,80 lei pe oră! Nu se poate așa ceva! Mai bine stăm acasă, cu familia”, spunea o asistentă. Protestatarii au mai reclamat că este a treia lună de scăderi salariale, după ce și sporurile pe secții au fost aduse, de la maxim, la minim. Pentru a doua zi de protest, angajații au radicalizat scandările, cerând demisia inclusiv a liderilor de sindicat și l-au ignorându-l pe Victor Marghidan, aflat aici în calitate oficială de jurist al spitalului. Acesta a încercat să le explice celor 30-40 de protestatari că directorii sunt în ședință pentru găsirea unor soluții.

O delegație formată ad-hoc a intrat în biroul managerului. Dr. Codruț Munteanu i-a anunțat că problema cerută de protestatari, de eliminare a sporului de week-end din plafonul de 30%, va ajunge în atenția premierului României, prin intermediul consilierului de stat Oana Bulai, care a fost cu o zi înainte la spital pentru a se informa cu privire la doleanțele oamenilor și pentru a putea propune soluții. Protestatarii nu au fost mulțumiți cu explicațiile primite și au anunțat că vor merge  în instanță pentru recâștigarea drepturilor salariale.

(C.I.)

Articolul precedentUn vitezoman le-a spus polițiștilor datele unui vecin
Articolul următorRoman: Un bărbat a stat două zile acasă, cu arsuri pe tot corpul
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.