clJoi, 14 iulie, la orele prânzului,  la Roman, s-a întrunit Consiliul local într-o ședință extraordinară. Cele 4 proiecte aflate pe ordinea de zi au fost:

  1. Ceremonia depunerii jurământului de către consilierii locali Moroşanu Dragoş – Viorel şi Vasiliu Daniel – Laurenţiu;
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii unui teren de la S.C. Hidroterm S.A. pentru desfăşurarea Bâlciului anual 2016;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării şi desfăşurării „Bâlciului anual – Roman 2016” în perioada 28.07.2016 – 06.08.2016;
  4. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei nr. 1 la H.C.L. nr. 101 din 30.08.2012 privind regimul juridic, întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare de pe raza Municipiului Roman.

Fiindcă de la ședință au lipsit secretarul municipiului, dl. Gheorghe Carnariu, dar și consilerul ales deja ca președinte încă din ședința trecută (dl. Leonard Achiriloaei), primul punct al ordinii de zi a fost alegerea unui președinte de ședință. A fost ales dl. Lucian Micu, viceprimarul Romanului, „fiindcă tot e aici” (adică la prezidiul ședinței), vorba dlui. primar.

S-a aprobat închirierea unui teren de 1.500 de mp (situat în imediata apropiere a Bazarului) de la SC Hidroterm SA, pentru10 zile, cu prețul de 15.000 de lei, cu un leu metrul pătrat pe zi adică. S-a aprobat și subînchirierea de către Direcția Administrației Piețelor, Bazar, Obor către agenții economici care vor dori să își vândă produsele în acea zonă.

Prin următoarea hotărâre s-a aprobat ca, în spațiul ce va fi închiriat, să se vândă exclusiv haine din piele și blană și căciuli. Subînchirierea se va face prin licitație, conform HCL nr. 21/2016, care – pentru vânzarea de haine din piele și blană – prevede un preț de pornire de 800 de lei/lot, iar pentru vânzarea de căciuli  de 400 de lei/lot. Atât doar că, și în Expunerea de motive, dar și în Raportul de specialitate ale hotărârii aprobate joi, apare o sumă unică, 882 lei/lot. Înseamnă că și cei ce vor vinde căciuli vor plăti tot 800 de lei?

Ultimul proiect dezbătut și aprobat (cu aceeași unanimitate) a vizat modificarea unei hotărâri din 2012, care prevedea ca, din comisia de licitație pentru locurile de parcare, să facă parte 4 membri. Ei bine, modificarea de azi, chiar dacă a venit după  4 ani, este binevenită: de-acum înainte vor fi doar 3 membri în comisie, fiiindcă, după cum se arată în Expunerea de motive la proiectul de hotărâre, expunere semnată de  dl. viceprimar Lucian Micu, „…  numărul membrilor comisiei de licitație trebuie să fie impar”. (Dan AILINCĂI)