ISU NEAMŢ: 31 decembrie, data limită de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte, într-un comunicat de presă, faptul că, până la 31 decembrie 2016, construcţiile şi amenajările care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu – dacă fac parte din categoriile stabilite de normele specifice – sunt obligate să obţină acest document.

Măsura se pune în aplicare potrivit Legii nr. 33/2016 privind aprobarea OUG nr. 52/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu revine beneficiarului investiţiei ori persoanei fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2017, funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor fără a deține autorizaţie de securitate la incendiu constituie contravenție și se sancționează, conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare, cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 50.000. Precizăm faptul că, până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investiţiilor”, se menţionează în comunicatul ISU Neamţ.

ISU Neamţ mai avertizează că, în permanenţă, Inspecţia de Prevenire va desfăşura activităţi de control şi îndrumare, va lua toate măsurile legale pentru creşterea nivelului de securitate, şi, dacă va fi cazul, va aplica sancţiunile prevăzute de actele normative, respectiv avertismente, amenzi (exceptând amenzile pentru lipsa autorizaţiei de securitate le incendiu, până la 31.12.2016) sau sancţiunea de oprire a funcţionării sau utilizării construcţiilor sau amenajărilor, în cazul în care se constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.

Categoriile de construcții și amenajări care se supun autorizării privind securitatea la incendiu sunt menționate în HGR 1739/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Mai multe detalii pe www.ijsunt.ro, secțiunea „Avizare-Autorizare”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE EUROPA LEAGUE: CSMS Iaşi – Hajduk Split 2-2 (2-0)
Articolul următorROMAN: Bâlci cu modificări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.