csms iasi cfr cluj 2015ACTUALIZARE: CSMS Iaşi a încheiat la egalitate meciul de pe teren propriu, din Europa League, cu croaţii de la Hajduk Split, scor 2-2.

La pauză, ieşenii conduceau cu 2-0, după golurile marcate de Andrei Cristea (19) şi Piccioni (23). La al doilea gol al CSMS, croaţii au invocat, după meci, un off-side (deşi reluările indică poziţia corectă a atacantului ieşean).

Apoi, la reluare, Ohandza (47) şi Said (90) au readus egalitatea pe tabelă. La golul doi al croaţilor, portarul ieşean Grahovac a scăpat mingea-n poartă ca un începător. (ZCH NEWS)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: CSMS Iaşi debutează, în această seară (14 iulie, ora 21:00), în cupele europene, în turul al II-lea preliminar al Europa League.

Meciul împotriva celor de la Hajduk Split (Croaţia) se anunţă dificil, mai ales prin prisma faptului că adversarul este unul de temut în istoria fotbalului românesc.

Hajduk a câştigat 4 partide, a remizat o dată şi a pierdut de 3 ori contra echipelor româneşti, dar le-a eliminat de fiecare dată din Europa.

În ediţia 1983/1984, croaţii au trecut după loviturile de departajare de Universitatea Craiova, în Cupa UEFA, după 1-0 şi 0-1, exact la un an după ce Bănia trăise emoţiile semifinalelor europene.

În 1994/1995, în grupele Champions League, Steaua – Hajduk a fost 0-1 şi 4-1, iar croaţii au mers, din nou, mai departe.

În fine, în 2010/2011, Hajduk le-a eliminat şi pe Dinamo (1-3, 3-0) şi pe Unirea Urziceni (4-1, 1-1), în preliminariile Europa League.

Dincolo de istorie, ieşenii au şi misiunea de a şterge ultima impresie lăsată de o echipă românească, după acel de neuitat şi de neiertat 0-1 cu Albania, de la EURO 2016.

ECHIPE PROBABILE

CSMS Iaşi: Grahovac – I. Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Ciucur, Mitic, V. Gheorghe, Bole – A. Cristea, Piccioni. Antrenor: Nicolo Napoli.

Hajduk Split: Stipica – Juranovic, Nizic, Cosic, Milic – Jefferson – Kozulj, Toma Basic, Vlasic, Tudor – Mastelic. Antrenor: Marijan Pusnik

CSMS Iaşi – Hajduk Split este în direct, la Digi Sport 1, de la 21:00. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTraseul unui hoț cu ștaif, de la PNL la ”Martorii lui Iehova”
Articolul următorISU NEAMŢ: 31 decembrie, data limită de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.