Roi de viespi ”dispersat” cu motorină, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn roi de viespi, care s-a adăpostit într-o salcie din cartierul Mărăței din Piatra-Neamț, a alertat locatarii din zonă. Miercuri, 14 septembrie, după-amiază, unul dintre ei a sunat la 112 și a anunțat că insectele sunt agresive și ar putea înțepa pe cineva. Viespile sunt agitate și gata de atac din cauza secetei prelungite, așa încât militarii au luat apelul foarte în serios.

La locul intervenției s-au deplasat 2 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care au înlăturat pericolul”, se arată în comunicatul ISU Neamț.

Pompierii n-au folosit nici apă și nici spumă pentru a îndepărta insectele, ci au stropit copacul cu motorină și mirosul le-a determinat pe viespi să-și caute un alt adăpost.

În caz de atac, majoritatea oamenilor au un disconfort local, ușor de îndepărtat odată cu extragerea acului și cu aplicarea unei comprese reci. Probleme reale și risc vital au persoanele alergice, care pot intra în șoc anafilactic și trebuie transportate de urgență la spital, din momentul în care începe să li se umfle fața și să aibă dificultăți de respirație. (C.M.)

 

 

Articolul precedentSeacă fântânile! Oamenii cer apă la 112
Articolul următorVeşti proaste pentru agamanii de profesie: vor “lucra” GRATIS!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.