olimpiada lecturaTrei eleve din județul Iași s-au evidențiat prin rezultate de excepție la Olimpiada internațională de lectură (a II-a ediție), care a avut loc, în perioada 2-6 septembrie, în Constanța. Concursul desfășurat sub egida Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din România a avut ca scop abordarea lecturii de către elevi ca abilitate de viaţă, prin intermediul textului ficţional, nonficţional şi multimodal.

La etapa internațională au participat elevi, membri ai lotului olimpic, selectați dintre premianţii la etapa naţională a Olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română, pentru gimnaziu şi pentru liceu şi de la etapa naţională a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă”, precum și a unor echipaje din Republica Moldova, Serbia, Bulgaria, Turcia, cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani. Județul Iași a fost reprezentat de trei eleve, care au reușit să obțină rezultate notabile:

  • Filip Adelina, de la Colegiul „Costache Negruzzi” Iași, coordonată de prof. dr. Camelia Gavrilă – Premiul al III-lea și Medalie de bronz
  • Ștreangă Laura, de la Colegiul Național Iași, coordonată de prof. dr. Gabriela Petrache – Premiu Special
  • Pătrău Alexandra, de la Colegiul „Costache Negruzzi” Iași, coordonată de prof. dr. Mihaela Doboș – Premiu Special

carti generica„Rezultatele obținute denotă experiența și competențele de lectură, de sensibilizare culturală, media şi de comunicare ale participantelor, raportate la identitatea lingvistică și culturală românească. Performanțele competitoarelor, precum și efortul susținut al profesoarelor acestora reconfirmă faptul că școala ieșeană își onorează tradițiile în spațiul cultural românesc și european modern prin respectul pentru cunoaștere și cultură, pentru o educație în zona excelenței”, a precizat prof. Cezar Zaharia, inspector de limba română. (M. TEODOROF)

Articolul precedentFirmă cercetată penal, pentru că scotea balast din râu
Articolul următorIris şi 3 Sud Est au încins atmosfera la Zilele Oraşului Târgu Neamţ GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.