Marius George Zănoagă, „revoluţionarul” care declară că vrea să stârpească „manipularea şi corupţia” din Hangu, folosindu-se el însuşi de manipulare, este cercetat penal pentru ultraj, după ce i-a făcut „cadou” – după cum spune el – o coroană primarului Gavril Lupu. Parchetul Bicaz a înregistrat deja dosarul, iar bărbatul – care şi-a propus să strângă semnături şi să organizeze un mitig pentru demiterea primarului – va fi, cel mai probabil, trimis în judecată.

protest la DNAConform modelului practicat de toţi cei care pozează în „justiţiari”, dar au un milion de bube negre în cap, Zănoagă se dă deja victimă şi susţine că este hărţuit, pentru că a fost luat la întrebări de poliţişti, după ce-a dat de perete uşa biroului primarului, i-a trântit coroana în cap şi l-a ameninţat. Aşa că, în seara de 14 iulie, a declarat, pe facebook, unde poartă întreaga „luptă”, că intră în greva foamei şi pleacă la Bucureşti, la Direcţia Naţională Anticorupţie. În ziua de 15 iulie, a postat, într-adevăr, o fotografie făcută în faţa sediului DNA.

Nu e nimic neobişnuit pentru noi, aproape în fiecare zi vine câte cineva să protesteze în faţa clădirii”, ni s-a spus, relaxat, de la Biroul de presă al DNA Bucureşti. „De regulă, vecinii noştri cheamă Jandarmeria şi le dă amendă”.

Cât despre „armele” lui George Zănoagă şi, mai ales, despre oamenii (politici) care-l mână în luptă, lucrurile sunt clare pentru oricine îi vede postările şi sesizează ce consilier îl încurajează şi-i apeciază acţiunile.

„La o şcoală a filmat o toaletă dărăpănată în curte, dar acolo elevii au baie în interior”, a declarat primarul Gavril Lupu. „I-am spus directorului să dărâme fostul WC, dar l-a păstrat pentru că ţine acolo lemnele pentru centrala termică, să nu stea în ploaie. În altă filmare apare căminul de la alimentarea cu apă, unde sunt nişte broaşte, dar apa aia adunată în cămin nu ajunge în reţea, se distribuie apa prin conducte, doar nu bea nimeni din ce s-a scurs în cămin, dar asta este! Să faci scandal e uşor! Mi-au spus oamenii de prin Chiriţeni că au fost părinţii lui pe la câteva porţi să strângă semnături, dar lumea i-a cam alungat. Iar duminică n-o să se ducă nimeni să protesteze cu el. Va umbla de unul singur prin sat”.

George Marius Zănoagă, care se mândreşte că n-a furat în România, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în Austria, pentru un jaf cu „consecinţe deosebit de grave”, şi este cercetat în prezent nu doar pentru ultraj, ci şi pentru un accident rutier din ziua de 29 septembrie 2014, când a intrat în depăşirea unei maşini care vira spre stânga, iar autoturismul său a fost proiectat în 4 copii, cu vârste între 15 şi 17 ani. Unul din ei a suferit fractură de bazin, a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale şi a avut nevoie de 145 de zile de îngrijiri medicale. Dosarul este în faza expertizei tehnice, după finalizarea căreia se va dispune trimiterea în judecată.

Cât despre corupţia pe care o vede la tot pasul prin comună, şi care este posibil să existe până la proba contrarie, dl Zănoagă (fost Veber şi, se pare, „măritat” încă de vreo două ori ca să i se piardă urma prin ţările pe unde a comis infracţiuni) are la îndemână calea foarte simplă a sesizării poliţiei, parchetului sau DNA-ului. Însă, în condiţiile în care trebuie să demonstreze cât de dedicat este cauzei „revoluţiei” de la Hangu, este mult mai simplu pentru el să facă scandal, ca să fie „vizibil”, decât să scrie o reclamaţie.

(ZCH)

Articolul precedentA venit deratizarea? Chemaţi pompierii!
Articolul următorNoi reguli privind adopțiile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

6 COMENTARII

  1. Poi ce treaba are fratilor scula cu prefectura??? Voi nu vedeti ca omul asta scoate la iveala niste lucruri extrem de grave care se intample in comuna Hangu? Daca are dreptate??? La asta v-ati gandit??? Sclavi ati fost si sclavi o sa ramaneti…va multumiti cu nimic…Jurnalisti de 2 bani…

  2. Bai jurnaliști lui peste mergeți la fata locului și după comentați habar nu aveți unde se afla pe harta comuna hangu oamenii mor de foame politia numi face datoria și bătrânii se tem sa zică ceva ca de nu nui mai ajuta primăria cu 20 de euro bătaie de joc sunteți ieșiți an alte țări sa vedeți ce condiții sunt pentru oamenii de la sate sunteți varză și va mai numiți jurnaliști.

    • Mulțumim pentru sfatul competent. Și pentru acuratețea (cuvântul există în DEX) mesajului.

  3. Domnilor , știu ca sunteți oameni cu carte …. Eu nu mi permit sa va vorbesc urat ….. Dar dacă in 2008 am fost condamnat in Wiena – Austria , pt niște furturi de portofele, asta înseamnă ca am rămas fără drepturi ????? Fiecare greșim in viața , dar asta nu înseamnă ca eu sunt vinovatul,sau sa stau in genunchi ….. Știu tot ce se petrece in acea zona …. Va mulțumesc si știu ca binevoiți sa participați la adevarul din comuna Hangu ….. Dumnezeu sa va binecuvânteze !!!!

  4. Iar cu numele schimbate ați făcut o greșeala …. CNP ul e la fel …. Poți sa ți pui orice nume doar CNP ul e baza ….. Si lucrez la o firma de 2 ani…. Dacă vreți detalii va trimit toate hârtiile si dovezi …..

Comments are closed.