dgaspc 02Pentru a simplifica procedurile de adopție, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție intenționează să modifice legislația, fiind elaborat un proiect de lege, care, în acest moment, se află în dezbatere publică. Noile reglementări intenționează să reducă de la 1 an la 6 luni perioada în care trebuie să fie căutate rudele copilului, care vor să se ocupe de creşterea şi îngrijirea acestuia. În situaţia în care rudele nu sunt găsite în acest interval, poate fi începută procedura de declarare a adoptabilităţii copilului. De asemenea, se dorește prelungirea valabilităţii atestatului pentru adopție necesar viitorilor părinți, de la 1 an la 2 ani; eliminarea etapei de pregătire pentru persoanele cărora le-a expirat atestatul şi solicită obţinerea unui nou atestat; eliminarea termenului de 2 ani stabilit pentru valabilitatea statutului de copil adoptabil, etc.

„Așteptăm cu interes ca toate aceste măsuri să fie publicate și astfel să oferim șanse în plus copiilor abandonați de a-și găsi o familie”, a precizat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

11 copii au fost adoptaţi, iar 12 copii au fost declarați adoptabili, în prima jumătate a acestui an, potrivit rapoartelor întocmite de către Compartimentul Adopții din cadrul DGASPC Neamț. În vederea pregătirii familiilor pentru a-și asuma rolul de părinte au fost organizate, anul acesta, 6 sesiuni de formare la care au participat 22 de persoane sau familii. De asemenea, s-au realizat peste 97 de rapoarte de monitorizare post-adopție privind evoluția copilului în familiile adoptatoare, în anul anterior fiind realizate 90 de astfel de monitorizări. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedent„Revoluţionarul” de la Hangu, cercetat pentru ultraj, hoț în Europa
Articolul următorNoi dezvăluiri în cazul fraudei la Bacalaureat în Neamț: ”Se știa cu o săptămână înainte că se va fura”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.