pompieri deratizare 01Cine nu citeşte anunţurile lipite la intrarea în scara blocului şi face atac de panică după ce angajaţii de la deratizare stropesc spaţiile comune cu diverse substanţe menite a combate „vietăţile neprietenoase cu omul”, poate suna, cu încredere la 112. Dacă raportează „fum pe casa scării” are certitudinea că ISU Neamţ va asigura o ventilare rapidă şi eficientă a întregului imobil. S-a asigurat de asta o femeie de 42 de ani din Piatra- Neamţ, care locuieşte într-un bloc de pe Calea Romanului. În ziua de 15 iulie, ea a sunat la numărul de urgenţă şi, în câteva minute, la blocul cu pricina s-au dus două autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

pompieri deratizare 02„La sosirea forţelor, casa scării era inundată cu un amestec de vapori (substanţe pentru dezinsecţie şi deratizare) în aer, iar femeia în vârstă de 42 de ani care a anunţat evenimentul, suferise o uşoară intoxicaţie şi un atac de panică”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Echipajul SMURD a acordat asistenţă medicală femeii, fără a o transporta la spital. Pompierii au deschis un geam de la partea superioară a casei scării şi au folosit un motoventilator pentru eliminarea amestecului toxic”.

Măcar acum, dacă numărul de supravieţuitori – dăunători din bloc va fi mai mare decât de obicei, nimeni nu va putea da vina pe firma specializată în distrugerea ţânţarilor. Partea proastă este că indiferent de gradul de reuşită a operaţiunii de stârpire a „locatarilor clandestini”, oamenii sunt buni de plată! (C. MIRCEA)

Articolul precedentAmenzi “grase” pentru angajatori „șmecheri”
Articolul următor„Revoluţionarul” de la Hangu, cercetat pentru ultraj, hoț în Europa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.