itm sediu 01Ca urmare a controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, în luna iunie, s-au aplicat 127 de sancțiuni contravenționale însumând 146.000 lei. Au fost sancţionate deficiențele descoperite în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătătii în muncă.

Potrivit inspectorilor, „la un angajator au fost identificate 12 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, motiv pentru care s-a înaintat organelor de cercetare penală documentația necesară pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art.264,alin.4 din Legea nr.53/2003 republicată”. Așa cum ne-au spus reprezentanții ITM Neamț, firma este din Neamț și are ca domeniu de activitate ”Lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide”.

În același interval de timp amintit, au mai fost descoperite 111 persoane pentru care angajatorii au înregistrat contractele individuale de muncă în registrul general de evidență al salariaților, cu încalcarea termenului prevazut de HG nr.500/2011 (art. 4, alin. 1, lit.a – cel mai târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză). Pentru aceasta au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, respectiv o amendă de 8.000 lei și 2 avertismente. (M. TEODOROF)

Articolul precedentBătaie de joc la adresa asiguraților: TEL VERDE la care nu răspunde nimeni, cale de 6 județe!
Articolul următorA venit deratizarea? Chemaţi pompierii!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.