reclama autocenter

IMAG0904

• asociațiile de proprietari din Piatra Neamț au protestat ieri, prin reprezentanți, împotriva majorării tarifelor la apă, dar și a debranșărilor
• prefectul a atras atenția companiei județene că a luat măsuri ”prea drastice”
• șeful CJ, Culiță Tărâță, e mai tranșant și cere demisia șefului de la Apa Serv

Mai multe asociații de proprietari din Piatra Neamț și-au trimis ieri reprezentanții în fața Palatului Administrativ al județului, la un protest organizat împotriva companiei Apa Serv și a cel puțin două din măsurile luate și anunțate de aceasta – scumpirea prețului pe metru cub de la 1 iulie și debranșările punitive operate deja. Cam 40 de persoane, majoritatea pensionari, s-au strâns de prin Dărmănești și centru (zona Dacia) și au pichetat Prefectura, strigându-și oful, în speranța că Apa Serv se va răzgândi și în privința debranșărilor, și a scumpirii anunțate pentru săptămâna viitoare.
După cum amenință protestatarii, este doar o primă acțiune de revoltă. ”Ne-am săturat de promisiuni. Zilele trecute am pus afișe la fiecare scară de bloc și am chemat oamenii aici. Nu se mai poate! După ce că scumpesc apa, o mai și taie! Dar noi ce vină avem?! Dacă nu vom obține un răspuns pozitiv, mai venim și în altă zi. Suntem de la mai multe asociații de proprietari din oraș. Azi suntem din două cartiere”, a spus dl. Gavriloaia, un pensionar destul de vehement la protestul de ieri.
O delegație a membrilor asociațiilor de proprietari a fost primită de prefectul George Lazăr și de vicepreședintele CJ Dan Manoliu. Acesta a și chemat, de altfel, conducerea Apa Serv la discuții, în ideea de a găsi soluții, măcar cât să nu se mai oprească apa potabilă la asociații, chiar datornice, dat fiind că e totuși vară și zilele sunt toride.
”Poziția Consiliului Județean Neamț și mai ales a domnului președinte Culiță Tărâță o știți cu privire la creșterea prețului apei în județul Neamț. Noi stăm de vorbă cu oamenii – care au foarte mare dreptate. Au și de ce să vină aici. Acum depinde de Apa Serv ce se va întâmpla în continuare”, a spus vicepreședintele Dan Manoliu, la finalul întâlnirii cu protestatarii.
Dreptate le-a dat și prefectul: ”Din punctul meu de vedere, oamenii au perfectă dreptate. Nu e normal să avem un preț atât de ridicat la apă, în condițiile în care Neamțul este un județ destul de sărac, cu mii de șomeri și peste o sută de mii de pensionari. Mărești prețul apei după ce faci profit. Dar profit nu poți să faci, decât dacă elimini pierderile. Asta ar trebui să facă Apa Serv și apoi să jongleze cu prețurile. În plus, în prag de caniculă, tu tai apa potabilă la oameni! Este o măsură mult prea dură și prea drastică. Discutăm cu conducerea Apa Serv, să găsească soluții, pentru că așa ceva nu se poate! Să facă în așa fel încât să contorizeze apa individual, nu să oprească apa în toiul verii la toată lumea, pentru că sunt datorii neplătite. Din punctul nostru de vedere, al Prefecturii, noi trebuie să urmărim siguranța cetățeanului. Am atras atenția Apa Serv că măsurile luate sunt prea drastice. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare”, a spus George Lazăr.

* Culiță Tărâță cere demisia șefului Apa Serv

Reacția președintelui Consiliului Județean Neamț a venit foarte rapid, într-un comunicat primit la redacție, pe care-l redăm integral:

Consiliul Judeţean Neamţ

Pentru faptul că, în plină perioadă caniculară, conducerea  Companiei Judeţene APA SERV a decis sistarea furnizării apei potabile către o parte din populaţie, lipsind astfel cetăţenii de un drept elementar şi provocând nemulţumirea asociaţiilor de proprietari şi a cetăţenilor buni-platnici, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, dl. Culiţă Tărâţă, solicită public demisia dlui. Dughir Ionuţ Cătălin din funcţia de manager general al Companiei APA SERV.”

* Dughir: ”No comment”

Contactat telefonic, directorul Apa Serv a declarat că nu are de făcut niciun comentariu cu privire la manifestație.
În legătură cu comunicatul trimis de la Consiuliul Județean Neamț, în care președintele Culiță Tărâță îi cere demisia, a dat aceeași replică, de tip ”no comment”, cu un amendament făcut ”în calitate de simplu cetățean”:
”Și eu îi cer demisia președintelui, pentru că într-un an de zile nu a făcut nimic în județ! ”

Irina CĂLIN
Valentin BĂLĂNESCU

IMAG0905

culita tarata

dughir

Articolul precedentDeputat de Neamț, în conflict de interese
Articolul următorPovești nemuritoare la Poliția Ceahlău

3 COMENTARII

  1. La Roman este aceasi situatie , 25 % dintre consumatori sunt debransati de la reteaua de apa , . Apa a devenit un serviciu de lux ,. De ce se fac atatea investitii , intr-un serviciu pe care lumea nu si-l mai permite . Mai rau e ca dl primar Leoreanu sustine compania apa serv , cu bani , cu investitii , in canalizari iar acestia tot scumpesc apa . In fiecare saptamana dl Leoreanu face public toate lucrarile Apa Serv de parca el ar fi directorul . Dle Primar nu mai dati bani la Apa Serv , pentru ca ei nu fac un serviciu gratuit pentru oameni ci iau pielea de pe om. Dle primar lucrarile de modernizare pe care le-ati facut sunt de cea mai proasta calitate , langa Episcopie cade asfaltul peste conductele noi pe care le-ati pus …
    Dle Primar mai bine va dati demisia , ca l-ati intrecut pe Carpusor .

  2. faptic asa este apaserv prin ca,aga face abuz.dar modul in care s-a regizat spectacolul este de incepatori.se vede din avion ca in fapt sunt interese la nivel de cj si nu asociatii de propietari.acel lider inchipuit al asociatiilor de propietari este total neprofesionist,are niste raspunsuri sablon si se chinuie sa le redea publi.mosulica popescu fos bibliotecar si acum pe la psd pensionari joaca mai prost piesa.noroc de 2-3 oameni de la asociatii care au percutat si au salvat piesa.saracul manole vice peerdea timpul cu popescu si seful inchipuit sa iasa ceva bun si a venit bomba de la presedintele cj.DIRECTORUL APASERV TREBUIE DEMIS.slab miting tovarasi.

  3. De ce in orice conflict intre institutii principala problema nu este OMUL, cel care e bolnav si sta la etajul 2, 3 sau 4 si nu-si poate cara apa de la o pompa improvizata, copilul, de la sugar pana la orice varsta caruia trebuie sa i se asigure sanatatea, persoana de varsta a 3-a care deabea se poate deplasa la doctor sau la farmacie.
    OMUL in societatea romaneasca de astazi nu mai conteaza domnilor conducatori de institutii, care sunteti in slujba OMULUI-cetatean care v-a votat, sau pe baza a carui vot ati avut acces la functii???????
    Dumnezeu vegheaza totusi acest OM si ar trebui sa va ganditi si d-voastra ca nu suteti vesnici pe functii.

Comments are closed.