reclama autocenter

Volei Club Municipal (in alb)

Lotul formaţiei Volei Club Municipal Piatra Neamţ s-a reunit, ieri după amiază, problemele echipei de primă ligă fiind departe de a fi rezolvate. “Dificultăţile financiare, pe care le-am avut, există încă”, a declarat, ieri, directorul municipalului pietrean, Constatin Niță. Reamintim că Volei Club Municipal Piatra Neamţ a mizat pe sprijinul Consiliului Județean Neamț, în tentativa de a achita datoriile din sezonul trecut și de a asigura o bază de plecare pentru sezonul 2013-2014. Însă, contractul de asociere, care a funcționat pe perioada campionatului trecut, cu 30.000 de lei pe lună finanțare, a fost diminuat la jumătate, fiind suplimentat, (dublat chiar!) bugetul Asociației Județene de Fotbal Neamț. ”Ne-am bazat pe un sprijin, care încă nu s-a materializat. Sper ca până la data reunirii lotului să găsim soluţii. Nu putem porni la un drum nou cu datorii. Sperăm să găsim soluții pentru completarea necesarului bugetului, însă speranțele sunt mici”, a declarat, la acea vreme, Constantin Niță, directorul Volei Club Municipal-LPS Piatra Neamț. Lucrurile, din păcate, nu s-au schimbat

Apelul la “coarda subţire”

Volei Club Municipal Piatra Neamț a perfectat primul transfer din această vară: juniorul Ștefan Lupu, originar din Fălticeni, component al lotului național de juniori. Din lotul pietrenilor nu a plecat nimeni până în acest moment, dar directorul Constantin Niţă nu a reuşit nici să-i convingă pe Harbuz, Rareş şi Afloarei să semneze prelungirea contractelor. În lipsa unor “tentaţii” financiare, directorul municipalului a apelat la “coarda subţire”. „Nu am semnat încă înţelegerile, pentru că lor li se pare că noua grilă de salarizare nu este convenabilă. Poate că nu este, dar e făcută după puterile noastre financiare actuale. Nu le pot promite ceva şi apoi să nu mă pot ţine de cuvânt. Am apelat la ei ca profesori de sport. Echipa este a oraşului, nu a mea. Echipa aceasta are nevoie de continuitate. Ei sunt cei care vor antrena grupe de copii. Dacă dispare această echipă, nici locul lor de muncă nu va mai exista. Eu sper să rezolvăm ceva după ianuarie 2014. Până atunci, asta este situaţia”, a mai declarat directorul Constantin Niță. Oficialul pietrenilor spune că aceeași criză financiară macină toate cluburile din prima ligă.

Programul băieţilor                        

Programul băieţilor a fost stabilit pentru 12 echipe, dar numai 10 s-au înscris în viitoarea ediţie a Diviziei A1. Nou-promovata Universitatea Timişoara nu doreşte să joace în prima ligă, la care a renunţat şi Steaua Bucureşti. Acestea ar putea fi înlocuite de echipe din eşalonul doi. În caz contrar, campionatul se va juca doar cu 10 formaţii. Municipalul pietrean dispută prima etapă în deplasare, cu Unirea Dej, iar acasă va debuta, în runda a doua, cu Phoenix Şimleul Silvaniei. Programul complet al formaţiei pietrene, în tur: etapa a III-a, Explorări Baia Mare – Municipal; etapa a IV-a, Municipal – REMAT Zalău; etapa a V-a, SCMU Craiova – Municipal; etapa a VI-a, Municipal – CSM Bucureşti; etapa a VII-a, Dinamo – Municipal; etapa a VIII-a, ? – Municipal; etapa a IX-a, Municipal – ?; etapa a X-a, Tomis Constanţa – Municipal; etapa a XI-a, Municipal – CSU Galaţi. Campionatul este programat să înceapă în luna octombrie.

Programul fetelor

Federația Româna de Volei a organizat tragerea la sorţi atât pentru campionat, cât şi pentru Cupa României. Pentru competiţia feminină, în urnă a intrat şi Rapid Bucureşti, a treia clasată la barajul de promovare, înlocuitoarea formaţiei CSM Sibiu, care nu s-a mai înscris în campionat. Noutăţi în viitoarea ediţie a Diviziei A1 mai sunt Penicilina Iaşi şi Municipal Târgovişte, nou-promovate în primul esalon. Unic va începe campionatul cu două deplasări consecutive, ambele în Capitală. În prima etapă, pietrencele vor întâlni pe CSM Bucureşti, iar în următoarea o vor înfrunta pe Dinamo. În primul meci de pe teren propriu, Unic va primi vizita formaţiei Tomis Constanţa. Pâna la finalul turului, echipa nemţeană va juca astfel: etapa a IV-a, SCM U Craiova – Unic; etapa a V-a, Unic – Penicilina Iaşi; etapa a VI-a, Ştiinţa Bacău – Unic; etapa a VII-a, Unic – Rapid; etapa a VIII-a, Municipal Târgovişte – Unic; etapa a IX-a, Unic – Volei Alba Blaj; etapa a X-a, CSM Lugoj – Unic; etapa a XI-a, Unic – Medicina Târgu Mureş. În Cupa României, Unic va intra din primul tur, al optimilor, în care va întâlni, în dublă manşă, pe Rapid Bucureşti. Învingătoarea dintre cele două formaţii va juca în sferturi cu Tomis Constanţa. Sezonul se va deschide cu meciurile din Cupă, pe 28 septembrie, iar campionatul va începe pe 12 octombrie.

Marcel CONSTANTINESCU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentOrganigrama CJ: PSD mai discută
Articolul următorScriitorul Lucian Strochi la 63 de ani: „Pentru poeţi, stelele sunt întotdeauna favorabile”