cj 2013 05

Grupul PSD din cadrul Consiliului Județean Neamț nu s-a hotărât dacă va vota organigrama și statul de funcții ale aparatului de specialitate a CJ Neamț și a unor servicii de interes județean. Consilierii PSD, împreună cu cei doi vicepreședinți, membri ai aceleiași oranizații, urmează să se întâlnească, miercuri, pentru a discuta pe marginea proiectului de hotărâre ce va stabili numărul de posturi și funcții din CJ, precum și din instituțiile tutelate de legislativul nemțean.

”Ne vom întâlni miercuri cu toți colegii consilieri din PSD, pentru a studia această organigramă și pentru a hotărâ dacă o votăm în forma propusă sau dacă vom face amendamente. Sub nici o formă nu va pleca nici un angajat din Consiliul Județean și nu va rămâne nimeni pe drumuri”, a declarat Emilia Arcan, vicepreședinte CJ Neamț.

”Vorbim despre posturile vacante scoase din schemă, nu este vorba să se dea oamenii afară sau să rămână cineva fără loc de muncă. Eu sunt sigur că această organigramă va trece până la urmă, dar trebuie să o studiem să vedem dacă totul este așa cum trebuie. Probabil vor apărea ceva amendamente, dar țin să vă spun că mă bucur că, în sfârșit, s-a intrat în normalitate și mapa ne este prezentată așa cum spune legea, cu cinci zile înainte de ședință. Miercuri vom discuta cu ceilalți consilieri, astfel încât joi să avem un punct de vedere clar și bine documentat cu privire la acest subiect. Îmi mențin părerea că, dacă s-ar fi purtat un dialog între factorii de decizie la nivel politic și dacă această organigramă ar fi fost prezentată cu 3 sau 4 zile înainte, nu s-ar fi ajuns la situația actuală. Sunt o serie de decizii care nu se pot lua fără o documentare, așa cu câteva ore înainte de ședință. Oricum, după ce discut miercuri cu colegii, vom discuta înainte de ședința de vineri atât cu președintele Consiliului Județean, cât și cu secretarul județului pentru a vedea ce este de făcut”, a precizat şi Dan Manoliu, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Pentru ședința de vineri, 26 iulie, sunt trecute pe ordinea de zi 11 proiecte de hotărâre, cu numărul unu fiind trecut cel ce privește aprobarea organigramei și statului de funcții ale aparatului de specialitate din CJ Neamț și din instituțiile publice de interes județean. La precedenta ședință, acest proiect de hotărâre a fost respins cu 18 voturi împotrivă și 11 pentru. Pentru ședința de vineri, secretariatul tehnic a propus proiectul în aceeași formă, fără a face nici un fel de modificare.

Irina CĂLIN

Articolul precedentAdversara Ceahlăului pe un butoi de pulbere
Articolul următorReunire de criză la Volei Club Municipal