0:00

Rețea de falsificatori care opera și în Neamț trimisă în judecată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DIICOT au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a unui grup infracțional organizat specializat pe falsificare de monedă. Este vorba de șase bărbați care ar fi introdus pe piață mai multe bancnote măsluite, gruparea fiind destructurată în urma unei acțiuni ce a avut loc la finalul lunii mai 2023.

Descinderile oamenilor legii au avut loc în județele Neamț, Iași și Galați, iar la final anchetatorii au plecat cu aproximativ 100.000 de euro falși. Dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Neamț și urmează ca judecătorii să verifice măsurile preventive pentru acuzați. Procesul va fi în procedură de Cameră preliminară, apoi intră în linie dreaptă cu administrări de probe și audieri de martori.

Rețea de falsificatori care opera și în Neamț trimisă în judecată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConform datelor de anchetă, faptele ar fi avut loc în perioada ianuarie-februarie 2023 când a fost constituit grupul infracțional ce a avut drept scop punerea în circulație de monedă falsificată. Acuzații ar fi încheiat mai multe contracte de vânzare-cumpărare în urma cărora au reușit plasarea a peste 72.000 de euro în bancnote contrafăcute. Pe 30 mai au avut loc 19 descinderi imobiliare la persoane bănuite de comiterea faptelor dar și la sediile unor societăți comerciale. La final au fost reținute 6 persoane, ulterior acestea fiind arestate prevenitiv de magistrații din cadrul Tribunalului Neamț. Persoanele acuzate au negat apartenența la grupul infracțional. (amănunte aici și aici).

(G.S.)

FOTO de la perchezițiile DIICOT efectuate la finalul lunii mai 2023.

Articolul precedentFOTO. Incendiu devastator la Oglinzi
Articolul următorNegocieri de toamnă pentru Educație
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.