19 percheziții domiciliare au avut loc pe 30 mai, în patru județe, iar la final procurorii DIICOT au plecat cu peste 100.000 de euro măsluiți. Descinderile au avut loc în Neamț, Iași și Galați, într-o cauză ce vizează activitatea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de monede și punerea în circulaţie de valori falsificate. Faptele au avut loc în perioada ianuarie – februarie 2023, când a fost constituit un grup infracțional organizat, având ca scop punerea în circulație de bancnotă falsificată.

…în perioada ianuarie-mai 2023, ar fi fost puse în circulație aproximativ 900 de bancnote falsificate (în cupiură de 50 și 100 de euro), activitate desfășurată în patru județe. Grupul infracțional organizat ar fi indus în eroare, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare cumpărare, mai multe persoane vătămate, reușind plasarea a peste 72.000 de euro, în bancnote contrafăcute“, conform Poliției Neamț.

Având în vedere calitatea ridicată a banilor măsluiți, aceștia au fost greu de depistat de cei nefamiliarizați cu acest tip de valută. În urma unui flagrant delict ce a avut loc pe 30 mai, la doi suspecți au fost descoperiți și ridicați 90.700 de euro falși, din bancnote de 50, 100 și 500 de euro, precum și 39.900 de lei și 5 telefoane mobile. De asemenea, în urma perchezițiilor domiciliare la persoanele bănuite și la sediile unor societăți comerciale, au fost depistați și ridicați 15.650 de euro falși, precum și 4.900 de lei și 10 telefoane mobile și diferite documente. Un număr de 8 persoane urmau a fi aduse la sediul DIICOT Neamț pentru audieri.

(G.S.)

Articolul precedentVIDEO/FOTO. Sindicaliștii din Neamț la mitingul profesorilor din București. „Greva continuă!”
Articolul următorMinisterul Educației a decis încheierea mediilor până pe 9 iunie, calendarul examenelor naționale rămâne același
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.