Cei 106 profesori din cadrul Sindicatului Liber din Învățământ Neamț s-au alăturat colegilor lor din țară la mitingul de astăzi, de la prânz, din București. La ora 13.30, coloana cu circa 20.000 de protestari din țară pornise deja din Piața Victoriei, unde era capătul, în marș spre Palatul Cotroceni.

Gabriel Ploscă, liderul SLÎ Neamț, ne-a transmis mesajul liderilor naționali care au fost la consultări cu premierul Nicolae Ciucă, de la ora 12. „Guvernanții au venit cu aceeași ofertă ca cea de ieri și cu multe promisiuni. Oferta a fost respinsă. Greva generală continuă!”, a precizat liderul Gabriel Ploscă.

Această ultimă ofertă guvernamentală conține tot primele promise angajaților din învățământ, dar cu valori mai mari. După ce a ieșit de la discuțiile cu premierul, Simion Hăncescu, liderul FSLÎ, a declarat: „Astăzi, primul ministru ne-a promis că vor da memorandum publicat în Monitorul Oficial, legat de acea grilă pe care am cerut răspicat. Oamenii vor alt act normativ în ordonanță de urgență, pentru că altfel nu au încredere. Iar legat de cererea noastră, și anume de a se majora salariile așa cum am cerut ieri, aplicarea articolului 12 /153 nu se acceptă, e vorba de o creștere de 20% a salariilor. Nimic în plus”.

Conflictul de muncă declanșat în 22 mai va continua și sindicaliștii au anunțat că sunt deschiși la negocieri, în continuare. Miercuri, 31 mai, este ultima zi lucrătoare din această săptămână, întrucât în perioada 1-5 iunie sunt o serie de zile libere legale, de Ziua Cipilului, Ziua Educației și puntea din 2 iunie între acestea.

Cristina Iordache

Articolul precedentRoman: Percheziții pentru prinderea hoților care au profitat de o tragedie
Articolul următorPercheziții cu folos: procurorii DIICOT au găsit peste 100.000 de euro falși
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.