Încheierea situației școlare a elevilor din clasele a XII-a și a XIII-a și înscrierea la bacalaureat au fost decalate până pe 9 iunie. Ministerul Educației anunță că marți, 30 mai, a publicat în Monitorul Oficial ordinul care modifică perioada de înscriere la bacalaureat, a doua decalare după cea de până pe 7 iunie. Normativul stabilește clar, pentru prima data de la declanșarea grevei în Educație, că și încheierea mediilor este prelungită până pe 9 iunie.

Ministerul Educației a decis încheierea mediilor până pe 9 iunie, calendarul examenelor naționale rămâne același, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Examenele naționale pentru clasele a VIII-a, respectiv a XII-a și a XIII-a rămân aceleași, mai precizează ME în comunicatul de astăzi:

„Pentru a veni în sprijinul unităților de învățământ preuniversitar în desfășurarea activităților specifice de final de an școlar, care vizează absolvenții claselor a XII-a zi și a XIII-a seral și frecvență redusă, vă comunicăm următoarele: 

A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educației nr. 4.339/2023 pentru completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului școlar 2022 – 2023, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023. 

În ceea ce privește înscrierile la examenul național de bacalaureat 2023, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, prin nota 28.142/2023, informații privind prelungirea perioadei de înscriere a candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de bacalaureat 2023 până la data de 9 iunie 2023. 

Precizăm că modificările la care facem referire nu afectează în niciun fel calendarul de desfășurare a probelor de evaluare a competențelor sau a probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat 2023 sau calendarul de desfășurare a probelor scrise ale Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a”.

Ordinul vine și în contextul discuțiilor de astăzi, de la mitingul profesorilor din București, când sindicaliștii au participat la negocieri cu Guvernul, apoi la discuții cu președintele României. Liderii naționali au transmis ulterior că nu s-a venit cu ceva concret și că greva continuă, urmând ca miercuri, 31 mai, să se decidă ce vor face protestatarii în perioada liberelor legale din 1-5 iunie.

C.I.

Articolul precedentPercheziții cu folos: procurorii DIICOT au găsit peste 100.000 de euro falși
Articolul următorȘtire actualizată. Ziua 8 de grevă. Profesorii decid cum continuă protestele în mini-vacanța 1-5 iunie