Operatorul regional de transport, care utilizează calea ferată ce traversează șoseaua E85 la ieșirea din Roman spre Iași și Suceava, a solicitat Primăriei Roman să ia măsuri de restricționare a traficului pe DN2 în zilele de 13 și 14 noiembrie, deoarece se vor executa reparații la trecerea la nivel.

Trecerea de la Roman a fost amenajată în urmă cu mai bine de 10 ani cu tehnologie din gama STRAIL. Sistemul, alcătuit modular, se compune din plăci alcătuite integral din cauciuc şi corindon inclus la vulcanizare, solidarizate cu ajutorul unor bare de strângere. Suprafaţa obținută astfel asigură o rezistenţă la derapare deosebită.

Trecerea de la Roman este una atipică, întrucât traversarea nu se face perpendicular, ca în marea majoritate a cazurilor, ci oblic. Acest fapt face ca roțile autovehiculelor să traverseze fiecare pe rând calea ferată, solicitând în exces sistemul STRAIL.

Poliția locală va organiza restricționarea traficului  numai pe o bandă de circulație pe sens, pe rând. Primăria a profitat de ocazie și a solicitat constructorului sensului giratoriu abia finalizat să toarne și ultimul strat de asfalt, cel de uzură.

Cum de obicei traficul este foarte dens, se așteaptă la ambuteiaje serioase pe E85 în condițiile executării lucrărilor simultan și la sensul giratoriu și la trecerea la nivel. (D.A.)