Constantin Brumă, de 43 de ani, bărbatul care a îngrozit satul Valea Mare din comuna Războieni în ziua de 5 iunie, a fost condamnat, astăzi, 8 noiembrie, la detenție pe viață. Instanța a stabilit, de asemenea, daune de 50.000 de lei pentru polițistul care a fost atacat cu cuțitul și rănit la braț și la piept, și de 20.000 de lei pentru Elena Laiu, femeia care a fost înjunghiată și al cărei soț a fost ucis.

Constantin Brumă, care lucra ca îngrijitor la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni, făcea tratament permanent pentru epilepsie și pentru o boală psihică. În minivacanța de Rusalii nu și-a mai luat pastilele, pentru că nu trebuia să meargă la serviciu și a băut în fiecare zi. Când a venit dimineața de luni, mama lui l-a trimis la treabă, însă el a refuzat și atunci femeia, din dorința de a-l ajuta să-și păstreze serviciul a strigat la o vecină, care lucrează tot la centru, și a rugat-o să facă o cerere de învoire pentru fiul ei. Imediat după ce s-a întors spre casă, bătrâna a fost atacată de fiul ei cu un par și a început să țipe. A reușit să între într-o încăpere, însă agresorul a urmat-o. Vecinul, Gheorghe Laiu, care mai intervenise și de alte dăți, s-a dus să vadă ce se întâmplă. N-a apucat nici să ajungă la poartă, pentru că Brumă, dezlănțuit, după ce abia-și decapitase mama, l-a înjunghiat și pe el, o singură dată, în inimă, și l-a ucis. Apoi a alergat după Elena Laiu, care ieșise după soțul ei, și a înjunghiat-o și pe ea, femeia reușind, cu greu, să se târâie pe lângă gard și să se încuie în curte. Fiul ei a fost cel care a sunat la 112, dar când au venit polițiștii Constantin Brumă a încercat să fugă, apoi după ce s-au tras focuri de armă, ca să-l determine să se predea, a atacat un agent. Polițiștul a fost rănit ușor, spre deosebire de Elena Laiu, care a avut un plămân atins de lama cuțitului.

Hotărârea pronunțată de Tribunalul Neamț poate fi atacată, caz în care dosarul va ajunge la instanța superioară. Însă e greu de crezut că judecătorii de la Curtea de Apel Bacău vor schimba ceva în privința pedepsei, poate doar în ceea ce privește daunele.

C.M.

Articolul precedentTânăr fără permis, la volanul unei mașini cu numere false
Articolul următorRestricții de circulație pe E85 la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.