0:00

Reprezentanți SAJ Neamț la protestul din Capitală. Arafat acuzat că sabotează Ambulanța, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn grup de 12 membri ai Sindicatului Ambulanța Neamț a participat astăzi, 22 noiembrie, la protestul din Capitală, la cele două pichete organizate lângă Ministerul Afacerilor Interne și cel al Sănătății, cel din fața Guvernului României, dar și la marșul protestatarilor între cele două pichete.

Protestatarii nemțeni au fost conduși de Gladior Andronache, liderul de sindicat.

“Suntem aici, la pichetarea Ministerului de Interne, corp comun cu Ministerul sănătății și așteptăm să vedem dacă vine cineva să discute cu noi. Din fiecare județ au venit grupuri între 6 și 30 de sindicaliști, suntem aproximativ 1500 de oameni adunați aici. Urmează să ne deplasăm în fața guvernului, unde vom fi între orele 12,30-14,00. Doleanțele principale pe care le susținem astăzi, aici sunt cele binecunoscute: creșterea salarială pentru asistenți, achiziționarea de ambulanțe, revenirea la acordul cadru, indiferența domnului Arafat care nu vrea să ne întâlnim la discuții în comisiile ministeriale, așa cum ar fi normal”, a declarat Gladior Andronache, reprezentantul Neamțului.

Protestul a fost organizat de Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă.

Reprezentanți SAJ Neamț la protestul din Capitală. Arafat acuzat că sabotează Ambulanța, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Blocul Naţional Sindical solicită, pe această cale, o întrunire urgentă cu premierul României, Nicolae Ciucă şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în speranţa găsirii unor soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii”, au transmis sindicaliştii.

”Arafat nu uita, ambulanţa nu-i a ta!”, au strigat sindicaliştii în faţa Ministerului de Interne şi a DSU, acuzându-l pe Raed Arafat, şeful DSU, că sabotează serviciile de ambulanţă (video aici).

După pichetul organizat în fața guvernului, protestatarii au fost anunțați că, în jurul orei 15,00-16,00, delegația sindicatelor formată din membrii Biroului Executiv al federației urmează să fie primită la discuții cu reprezentanții guvernului.

Angela Croitoru

Articolul precedentAtenție șoferi! O nouă propunere legislativă prevede pedepse sporite pentru cei care cauzează accidente mortale
Articolul următorPiatra Neamț: 15 oameni fără adăpost adunați de polițiștii locali de pe străzile orașului. Toți au refuzat să meargă la centrul din Speranța!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.