0:00

Atenție șoferi! O nouă propunere legislativă prevede pedepse sporite pentru cei care cauzează accidente mortale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO inițiativă legislativă care prevede că șoferii care se urcă la volan fără carnet, băuți sau sub influența substanțelor interzise și provoacă accidente mortale, să fie pedepsiți cu închisoare, a fost anunțată recent. Inițiator este senatorul social-democrat Robert Cazanciuc, acesta făcând anunțul de Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere.

Astăzi (20 noiembrie 2022), de Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, anunț public că voi relua inițiativa pentru modificarea legii împotriva șoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce și provoacă accidente rutiere mortale. Cu alte cuvinte, toți cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuți sau drogați trebuie să știe că vor merge direct la închisoare în situația în care vor produce un accident rutier soldat cu victime.

O inițiativă în memoria lui Ciprian, Ion, Gheorghe, Alexandru  și a celor 100 de persoane care au pierit pe șosele din data de 8 iunie 2021(momentul votului de respingere din Camera Deputaților) și până astăzi, din cauza unor „șoferi” inconștienți”, a postat Robert Cazanciuc pe contul lui de Facebook.

Rămâne de văzut dacă de această data inițiativa senatorului va deveni lege, însă trebuie spus faptul că numai în județul Neamț, în primele 10 luni din 2022 au fost 100 de evenimente rutiere grave. Dintre acestea, 11 accidente mortale au avut loc doar în octombrie. Din nefericire, în urma acestor evenimente, 70 de persoane au fost rănite grav, iar 44 de persoane au decedat, a anunțat Poliția Neamț, cu mențiunea că față de aceeași perioadă a anului trecut au fost mai puține evenimente grave și ceva mai puțini răniți, însă numărul decedaților a fost mai mare cu 10.

(G.S.)

Articolul precedentLansare de carte la Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu”
Articolul următorReprezentanți SAJ Neamț la protestul din Capitală. Arafat acuzat că sabotează Ambulanța
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.