Piatra Neamț: 15 oameni fără adăpost adunați de polițiștii locali de pe străzile orașului. Toți au refuzat să meargă la centrul din Speranța!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFrigul și primele ninsori i-au pus în gardă și pe reprezentanții Direcției de Asistență Socială Piatra-Neamț, care au solicitat sprijinul Poliției Locale pentru a-i aduna de pe străzi pe cei fără adăpost.

Aseară, 21 noiembrie, o echipă formată din reprezentanți ai ambelor instituții au găsit 15 oameni ai străzii, care stăteau diferite adăposturi sau locuințe improvizate, stații de autobuz, intrări de bloc sau centrale termice dezafectate.

“Deși s-a încercat îndrumarea și transportul acestora în centrul de cazare specilizat din cartierul Speranța, acestea au refuzat categoric, preferând să rămână sub cerul liber.

Piatra Neamț: 15 oameni fără adăpost adunați de polițiștii locali de pe străzile orașului. Toți au refuzat să meargă la centrul din Speranța!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstfel de acțiuni vor continua pe tot parcursul sezonului rece, în speranța că măcar o parte dintre oamenii străzii, mulți dintre ei cu afecțiuni medicale grave, vor fi convinși să se deplaseze pe timp de noapte în adăpostul Speranța, centru pus la dispoziție gratuit pentru cei defavorizați, unde pot beneficia de hrană caldă, căldură, toalete și îngrijiri specializate.

Piatra Neamț: 15 oameni fără adăpost adunați de polițiștii locali de pe străzile orașului. Toți au refuzat să meargă la centrul din Speranța!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiReamintim cetățenilor că în cazul în care observă oameni ai străzii aflați în dificultate, pot anunța Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233.231.300 sau Direcția de Asistență Socială – Primăria Piatra Neamț”, a precizat Irina Ștefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale.

Angela Croitoru

Articolul precedentReprezentanți SAJ Neamț la protestul din Capitală. Arafat acuzat că sabotează Ambulanța
Articolul următorJudețele Moldovei răscolite de procurorii DIICOT- război în lumea sălilor de jocuri de noroc
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.